search
ΤΡΙΤΗ 09.12.2025 12:55
MENU CLOSE

Βουλή: Μετωπική κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση… εκβιάζεται από τα μπλόκα»

09.12.2025 11:11
koukoulopoulos_simopoulos

Λάδι στη φωτιά της σφοδρής αντιπαράθεσης για το αγροτικό, στον απόηχο των επεισοδίων στην Κρήτη έριξε ο γαλάζιος βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος καλώντας την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «εκβιαζόμενη» να λάβει ουσιαστικές θέσεις.

«Την ώρα που η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα αγροτικά μπλόκα και η κοινωνία υφίσταται τις επιπτώσεις αυτού του εκβιασμού, συνεχίζει να νομοθετεί με έναν μεταρρυθμιστικό οίστρο που χρειάζεται η χώρα… Ήρθε η ώρα να τον κάνει και στον αγροτικό τομέα, αλλιώς θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», ανέφερε στη Βουλή πυροδοτώντας αντιδράσεις

«Από ποιον εκβιάζεται κ. συνάδελφε; Η κυβέρνηση υιοθετεί αυτή τη θέση του εισηγητή σας και με ποιον τρόπο; Μήπως εκβιάζονται οι αγρότες; Μήπως έχετε δημιουργήσει τεράστιο νέφος δυσπιστίας; Άλλος είναι εκβιαζόμενος και όχι η κυβέρνηση», σχολίασε ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε εθνική αποστολή την παρουσία των βουλευτών του κόμματος στα μπλόκα.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο Πάρις Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως η καρδιά του προβλήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η λεηλασία του εθνικού αποθέματος που αντί να πάει σε νέους αγρότες πήγε σε εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται τη χώρα. «Και αυτή η λεηλασία έγινε μπροστά στα μάτια της κυβέρνησης που ήξερε από την πρώτη στιγμή τι συμβαίνει από τον κ. Βάρρα», είπε.

Σε υψηλούς τόνους και η κριτική του Θεόφιλου Ξανθόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα δεν πρέπει να προσεγγίζονται με λογιστική διάσταση, καθώς είναι ζητήματα διατροφικής επάρκειας και κοινωνικής συνοχής της χώρας αλλά και αντιμετώπισης του δημογραφικού και της αστυφιλίας. «Να εγκύψουν στο πρόβλημα και να μην ωθούν την αστυνομία να λύσει τα πολιτικά και τα κοινωνικά προβλήματα», ήταν το καρφί που πέταξε.

«Δεν κάμπτεται το ηθικό των αγροτών, ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει να δικαιωθεί», είπε από το ΚΚΕ η Μαρία Κομνηνάκα για προσθέσει ότι η κυβερνητική αδιαλλαξία είναι που κλείνει τα αεροδρόμια, τα τελωνεία και τα λιμάνια. «Πληρώστε και “αφήστε τα σάπια” που πάτε να τους φορτώσετε τη ρετσινιά του δικού σας σκανδάλου», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

ΚΥΣΕΑ: Ποια θέματα είναι στο τραπέζι

Σουρμελίδης: Δεν μου ζητήθηκε παραίτηση, εγώ την υπέβαλα εφόσον υπήρξε δυσαρμονία – Δημοσιογραφική η ματιά του πρωτοσέλιδου

Interview: Σχεδόν 8 στους δέκα λένε δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των αγροτών – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 09.12.2025 12:55