ΔΕΥΤΕΡΑ 15.12.2025 22:55
MENU CLOSE

Μακελειό στην Αυστραλία: Εμπλοκή του Ιράν «βλέπει» το Ισραήλ

14.12.2025 13:05

Έρευνα για την ενδεχόμενη εμπλοκή του Ιράν στην στήριξη της τρομοκρατικής επίθεσης στην παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ, ξεκίνησε η ισραηλινή υπηρεσία πληροφορίων, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.  

Οι ισραηλινές αρχές ερευνούν ποιος κρύβεται πίσω από τη φονική επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι ενδέχεται να έχει οργανωθεί από κρατικό φορέα ή μεμονωμένους τρομοκράτες, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, εάν εμπλέκεται κάποιο κράτος, ο κύριος ύποπτος για το Ισραήλ είναι το Ιράν.

Ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν επίσης πιθανές συνδέσεις με άλλες τρομοκρατικές ομάδες, όπως η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και η Λασκάρ-ε-Ταϊμπά, μια πακιστανική ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Διαβάστε επίσης:

Πεσκόφ: «Ανοησίες από πλευράς του Ρούτε το σενάριο πολέμου με το ΝΑΤΟ»

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 16 τραυματίες σε εβραϊκή γιορτή – Η στιγμή που ηρωικός πολίτης αφοπλίζει δράστη (Photos/Video)

Μακελειό στην Αυστραλία: Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες – Δύο συλλήψεις (ΠΡΟΣΟΧΗ Σκληρά Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15.12.2025 22:49
Exit mobile version