search
ΚΥΡΙΑΚΗ 01.02.2026 15:30
MENU CLOSE

Σλοβακία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο Έπσταϊν

01.02.2026 13:54
Miroslav Lajčák

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη εγγράφων από τις ΗΠΑ που έδειχναν ότι αντάλλαξε μηνύματα με τον καταδικασμένο για τράφικινγκ ανηλίκων και σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο Ρόμπερτ Φίκο ανακοίνωσε ότι δέχτηκε την παραίτηση του στενού του συνεργάτη Μίροσλαβ Λάιτσακ, η οποία έρχεται μια μέρα μετά τη δημοσίευση νέων αρχείων που σχετίζονται με τον άλλοτε επιφανή χρηματιστή, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Λάιτσακ αρνήθηκε αρχικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη, περιγράφοντας τις επικοινωνίες ως ανεπίσημες και χαλαρές. Ωστόσο, αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του για να αποτρέψει το πολιτικό κόστος για τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης.

«Όχι επειδή έκανα κάτι παράνομο ή ανήθικο, αλλά για να μην επιβαρυνθεί πολιτικά για κάτι που δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του», ανέφερε ο Λάιτσακ.

Διαβάστε επίσης:

Χαμενεΐ: «Μία επίθεση στο Ιράν θα εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεμο»

Ιαπωνία: Σφοδρή χιονόπτωση παραλύει βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας με τείχη χιονιού μέχρι και 2,7 μέτρα (Video)

Ισραήλ: Διώχνει του Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από τη Γάζα επειδή δεν παρέδωσαν κατάλογο των Παλαιστινίων εργαζομένων τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01.02.2026 15:29