search
ΤΡΙΤΗ 10.03.2026 17:41
MENU CLOSE

Το Ιράν χτύπησε το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Μέσης Ανατολής – «Παράθυρο» ΗΠΑ για συνομιλίες αλλά και προειδοποίηση για «κόλαση» – Live οι εξελίξεις

10.03.2026 16:01
iran-78345

Έτοιμος για συνομιλίες με το Ιράν, καθώς ξέρει ότι «το θέλει», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή για εντέκατη ημέρα, την ώρα μάλιστα, που ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πίτ Χέγκσεθ προαναγγέλλει την πιο έντονη ημέρα επιθέσεων» μέχρι στιγμής εναντίον του Ιράν, από την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου.

Αν και αρχικά είχε απορρίψει τις συνομιλίες ο Ντόναλτ Τραμπ, συνεχίζει τις αντικρουόμενες απόψεις και απαντήσεις του, ανεβοκατεβάζοντας μετοχές και εμπορεύματα. Παράλληλα, ενώ είπε πως ο πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έχει αναφέρει επίσης ότι «δεν έχουμε κερδίσει αρκετά», την ώρα που, σύμφωνα με την WSJ, σύμβουλοί του τον παροτρύνουν κατ’ ιδίαν να διατυπώσει δημόσια ένα σχέδιο εξόδου από τον πόλεμο.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων σε Τεχεράνη και νότιο Λίβανο, εν μέσω μαζικού εκτοπισμού, με το Ιράν να απαντά με βαλλιστικούς πυραύλους, μεταξύ άλλων στόχων, σε Ντόχα και Αμπού Ντάμπι, όπου χτυπήθηκε διυλιστήριο.

Τα ΗΑΕ κλείνουν το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της περιοχής μετά από επίθεση με drone. Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις του μπορούν να επεξεργάζονται 922.000 βαρέλια την ημέρα. Η εξέλιξη ακολουθεί το κλείσιμο του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη εβδομάδα και τον τερματισμό της παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Κατάρ. Ο πόλεμος απειλεί με «καταστροφικές συνέπειες» την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας, Aramco.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές, με την απειλή, πάντως, του Τραμπ για «φωτιά και οργή» για το Στενό του Ορμούζ να φέρνει πτώση στις τιμές του πετρελαίου. Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποίησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «περιμένουν τον αμερικανικό ναυτικό στόλο».

Live όλες οι εξελίξεις:

Διαβάστε επίσης

Ιράν – Βομβαρδισμός στο σχολείο της Μιναμπ: Τι γνωρίζουμε και ποιος φαίνεται να έριξε τελικά τον πύραυλο

Mέση Ανατολή: Μισή κωλοτούμπα από τον Τραμπ – Ναι σε συνομιλίες με το Ιράν, αλλά υπό όρους – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε Ιράν, Ισραήλ και άλλες χώρες – Όλες οι εξελίξεις

ΑBC: Υποψίες ότι το Ιράν ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τρομοκρατικούς πυρήνες – Καθησυχαστικός ο Χρυσοχοΐδης για την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 10.03.2026 17:40