search
ΔΕΥΤΕΡΑ 16.03.2026 15:12
MENU CLOSE

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βόμβες» από Τυχεροπούλου – «Υπάλληλος δεχόταν απειλές για να μην μιλήσει – Αυγενάκης και Γεωργαντάς ήταν ενήμεροι για όλα»

16.03.2026 13:41
tyxeropoulou

Για εκτεταμένες απάτες, απειλές σε υπαλλήλους και «πλήρη γνώση» των υπουργών για όσων συνέβαιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μίλησε στη δίκη η Παρασκευή Τυχεροπούλου.

Στην κατάθεσή της είπε πως υπήρχε ένα «πάρτι» παράνομων επιδοτήσεων, προσθέτοντας πως «οι πάντες γνώριζαν, αλλά λίγοι προχωρούσαν σε ελέγχους λόγω ασφυκτικών απειλών».

Στην κατάθεσή της ανέφερε πως ελεγκτής στην Κρήτη μόλις ενημέρωσε αρμοδίως για τα κενά που εντόπισε, άρχισε να δέχεται απειλές και μετακινήθηκε από τη θέση του για να εξαφανιστεί μετέπειτα από το οργανόγραμμα και τη λίστα των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είπε μάλιστα πως ο συνάδελφός της απειλήθηκε για τη ζωή του και μία φορά του έσκασαν τα λάστιχα. Όχι μόνο αυτό, αλλά του επέβαλαν και στέρηση μισθού για «ανάρμοστη συμπεριφορά» επειδή είχε ενημερώσει τους συναδέλφους τους για όσα συνέβησαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Τυχεροπούλου είπε επίσης ότι ακόμη και πριν φύγει, είχε ενημερώσει γραπτώς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γιώργο Γεωργαντά.

«Ήταν ενήμεροι για όλα, ακομα και λίγο πριν την καθαίρεση μου το 2024 έκανα έγγραφο» είπε.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη το πρωί θα καταθέσει ο πρώην διοικητής του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας.

Διαβάστε επίσης:

Στη ΜΕΘ του Παίδων 14χρονος από την Κέρκυρα, μετά από πτώση με πατίνι

Νεκρή 27χρονη, μητέρα τριών παιδιών, σε τροχαίο στη Λαμία – Δύο τραυματίες (photos)

Ιωάννινα: Μόνιμη βλάβη στο μάτι υπέστη ο 16χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρία άτομα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16.03.2026 15:11