Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στο ενδεχόμενο συμμετοχής ελληνικών πολεμικών πλοίων σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Τζον Χίλι.
«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τέτοια που δεν υπάρχει πιθανότητα να στείλουμε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν εκτενώς, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, για τον πόλεμο στο Ιράν αλλά και τις προκλήσεις ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.
«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για το τι έχουμε κάνει εμείς για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις υπηρεσίες ασφάλειας που παρέχουμε στη Βουλγαρία. Πέραν αυτού, συζητήσαμε για τη διμερή μας συνεργασία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της αμυντικής καινοτομίας και νέων τεχνολογιών», τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας.
Η Βρετανία, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, έχει ένα μεγάλο παρελθόν καινοτομίας.
«Συζητήσαμε επίσης για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των ελληνικών και των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά στον τομέα της Καινοτομίας και της χρήσης Μη Επανδρωμένων Συστημάτων, στο πλαίσιο της “Ατζέντας 2030“», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Νίκος Δένδιας.
Είχα συνάντηση σήμερα το πρωί στο #Λονδίνο με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας John Healey @JohnHealey_MP. Εστιάσαμε στην ανάγκη για σταθερότητα & στις προκλήσεις ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση στο Ιράν, τη Μέση Ανατολή, τον Λίβανο και την… pic.twitter.com/qpFntFJhWy
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 17, 2026
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg με την Φρανσίν Λάκουα, επανέλαβε ότι «η Ευρώπη δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες».
«Η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αμυντική βοήθεια της Ελλάδας προς την Κύπρο, υπενθυμίζοντας επίσης και την επιχείρηση «ASPIDES».
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.