Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο Χοσεΐν Ντεγκάν θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του Αλί Λαριτζανί, στη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του Ιράν.
Ο Ντεγκάν είχε μακρά πορεία στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών ως διοικητής, ενώ έχει διατελέσει και υπουργός Άμυνας της χώρας. Στο πλαίσιο της σταδιοδρομίας του, έχει συνδεθεί με κρίσιμες επιχειρησιακές αποστολές του Ιράν εκτός συνόρων.
Κατά τη δεκαετία του 1980 ο Ντεγκάν συμμετείχε στην εποπτεία των δραστηριοτήτων των IRGC στον Λίβανο, οι οποίες θεωρούνται ότι συνέβαλαν στη διαμόρφωση των βάσεων για τη δημιουργία της Χεζμπολάχ.
Παράλληλα, το όνομά του έχει συνδεθεί με τις βομβιστικές επιθέσεις στους στρατώνες της Βηρυτού το 1983, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 241 Αμερικανών πεζοναυτών και 58 Γάλλων στρατιωτών.
Διαβάστε επίσης:
Reuters: Σε νέα φάση ο πόλεμος στο Ιράν, οι ΗΠΑ εξετάζουν ενίσχυση δυνάμεων
Πόσουμ «τρύπωσε» σε αεροδρόμιο και κρύφτηκε ανάμεσα σε λούτρινα (Video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.