search
ΤΕΤΑΡΤΗ 10.06.2026 21:23
MENU CLOSE

Φάμελλος για στήριξη σε Τσίπρα: Είναι το μοναδικό σενάριο συνέχειας του ΣΥΡΙΖΑ- Κοινή συνεδρίαση Οργανωτικού με Νομαρχιακές

10.06.2026 19:47
famellos deth 66- new

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, υπερασπίστηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση του Οργανωτικού Γραφείου με τους συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα και συντροφικά στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να τη στηρίξουμε, γιατί μπορεί να φέρει προοδευτική κυβέρνηση». Διεμήνυσε πως η συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα από την ευρύτερη προοδευτική παράταξη: «Αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο συνέχειας. Μόνο με μία μεγάλη δυνατή προοδευτική παράταξη μπορούμε να έχουμε συνέχεια των ιδεών και της παρακαταθήκης ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Με την απόφαση της ΚΕ απευθυνόμαστε πρώτα από όλα στους πολίτες και στο αίτημά τους για ανατροπή της κυβέρνησης και για την πολιτική αλλαγή.  Αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα και συντροφικά στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να τη στηρίξουμε, γιατί μπορεί να φέρει προοδευτική κυβέρνηση.

Η στρατηγική της ενότητας είναι πάγια, σταθερή και δημόσια τοποθέτησή μου.  Χτίζουμε “γέφυρα στο μέλλον” και συμμετέχουμε στην προοδευτική συζήτηση για το πρόγραμμα και την κυβέρνηση της επόμενης μέρας.  Τώρα οι πολίτες έχουν από εμάς ξεκάθαρη θέση. Ξέρουν ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε να είναι όλοι μαζί”.  Και ταυτόχρονα εργαζόμαστε για ευρύτερη σύγκλιση. Γιατί ξέρουμε καλά τι απαιτείται για να πέσει ο Μητσοτάκης και έχουμε αποφασίσει να εργαστούμε για αυτό.

Αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο συνέχειας. Μόνο με μία μεγάλη δυνατή προοδευτική παράταξη μπορούμε να έχουμε συνέχεια των ιδεών και της παρακαταθήκης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λέει και η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Αυτή είναι και η δική μου δέσμευση, η δική μου υποχρέωση.  Έτσι οι κοινωνικοί δίαυλοι είναι ανοιχτοί, το αντίθετο από τη διάλυση. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα ανυπόστατα σενάρια διάλυσης. Με τις αυτόνομες λογικές, εκλογικής καθόδου, θα χρεωνόμασταν ότι δεν συμβάλλουμε στην προσπάθεια για προοδευτική αλλαγή στη χώρα.

Η ενότητα είναι η ταυτότητα μας, αυτό ζητάμε ως στάση ζωής από τους προοδευτικούς πολίτες, αυτό κάνουμε με την απόφασή μας. Με την απόφαση της ΚΕ συμμετέχουμε στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Απαντάμε στους πολίτες ότι παίρνουμε τις αποφάσεις που ζητούν για το κοινωνικό και όχι για το κομματικό συμφέρον».

Διαβάστε επίσης

Τελεσίγραφο Πολάκη σε Φάμελλο: «Έχεις δέκα ημέρες να φέρεις συμφωνία με τον Τσίπρα διαφορετικά θα έχουμε εξελίξεις…»

Παππάς κατά Ζαχαριάδη: Έχουμε να τον δούμε πάρα πολύ καιρό – Δεν ξέρω αν ασκεί τα καθήκοντά του

Νέος πάγος Τσίπρα σε ΣΥΡΙΖΑ παρά τη στήριξη από Φάμελλο: Καμία συνεργασία με κόμματα – Μήνυμα για τα ψηφοδέλτια 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.06.2026 21:23