Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΗ σύμβαση για την κατασκευή του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά υπεγράφη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, στο Χαϊδάρι.
Το έργο, συνολικής συμβατικής δαπάνης 40,8 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα της Δυτικής Αττικής. Η περιοχή του Σκαραμαγκά αποτελεί καθημερινά σημείο διέλευσης περίπου 100.000 οχημάτων, από τα οποία σχεδόν 20.000 είναι βαρέα φορτηγά.
Χαιρετίζοντας την υπογραφή της σύμβασης, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για ολόκληρη την Αττική, σημειώνοντας ότι «η εικόνα που αντικρίζουμε είναι εικόνα μίας περιοχής λες και σταμάτησε ο χρόνος, είναι η εικόνας μιας δυτικής Αττικής παρατημένης».

«Όταν ολοκληρωθεί το έργο σε 36 μήνες από σήμερα, μόνο τότε θα αντιληφθούμε την τεράστια ανακούφιση που θα δημιουργήσει», είπε ο πρωθυπουργός. «Είναι προφανές ότι θα υπάρχει προσωρινή αναταραχή, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο», υπογράμμισε.
«Από το 2019 έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε περίπλοκα έργα που μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο αλλά διορθώνουν ασθένειες πολλών δεκαετιών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει μαγική λύση για το κυκλοφοριακό στο λεκανοπέδιο», σημείωσε και αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στα μελλοντικά έργα.

«Στις 10 Νοέμβριο του 2025 το υπουργείο προκήρυξε τον διαγωνισμό, 8 μήνες αργότερα υπογράφουμε τη σύμβαση», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας. «Μετά την παρέμβαση η μέση ταχύτητα θα φτάσει τα 47 χλμ την ώρα από 28 χλμ την ώρα που ήταν πριν», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι με αυτό το έργο, δεν λύνεται το κυκλοφοριακό, αλλά δίνεται μία ανάσα στην περιοχή.
Στην ομιλία του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «δεν μιλάμε μόνο για δρόμους, μιλάμε για ασφαλέστερες μετακινήσεις και καλύτερη σύνδεση του Πειραιά με τη Δυτική Αττική και το Θριάσιο Πεδίο». Επιπλέον, ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και σε όλα τα έργα που έχουν διορθώσει παραλείψεις δεκαετιών και μίλησε και για το κυκλοφοριακό όπου σημειώνεται πρόοδος.

«Το έργο θα συνδράμει στη διαμόρφωση ενός οδικού περιβάλλοντος ασφάλειας», είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας.
Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται από βουλευτής και ο Συμεών Κεδίκογλου
Αγριεύει η κόντρα μεταξύ ΝΔ και Τσίπρα – Γιατί το σκληρό ροκ και η πόλωση ωφελεί και τις δύο πλευρές
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.