Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΑνάρτηση για τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Συγχαίρω για την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της Σμύρνης από την εχθρική κατοχή και τιμώ με έλεος και ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωές μας, πρωτίστως τον Γαζί Μουσταφά Κεμάλ, οι οποίοι οδήγησαν τον Εθνικό μας Αγώνα σε μια μεγάλη νίκη», έγραψε.
Τον Σεπτέμβριο του 1922 οι τουρκικές δυνάμεις υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ μπήκαν στη Σμύρνη, αναγκάζοντας την ελληνική διοίκηση να εγκαταλείψει άρον άρον την περιοχή.
Πάνω από 1.500.000 Έλληνες πήραν τον δρόμο της προσφυγίας, με την Ελλάδα να υποδέχεται 1.250.000 από αυτούς.
Διαβάστε επίσης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.