search
ΔΕΥΤΕΡΑ 14.09.2026 07:24
MENU CLOSE

Ινδονησία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον 129 αγνοούμενους μετά την ανατροπή φέρι μποτ

14.09.2026 07:07
indonesia new

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον 129 ανθρώπους που αγνοούνται μετά την ανατροπή φέρι μποτ εν μέσω κακοκαιρίας στη Θάλασσα της Ιάβας, στην Ινδονησία, τα ξημερώματα τη; Κυριακής.

Τουλάχιστον 108 άνθρωποι διασώθηκαν και οι σοροί έξι επιβατών ανασύρθηκαν, καθώς η επιχείρηση έρευνας επεκτάθηκε γύρω από το τελευταίο γνωστό στίγμα του πλοίου.

Το πλοίο με περισσότερους από 240 ανθρώπους, ταξίδευε από τη Σουραμπάγια στην Ανατολική Ιάβα προς το Μπαντζαρμασίν, στην επαρχία Νότιο Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης του πλοίου είχε αναφέρει πολύ δύσκολες συνθήκες στη θάλασσα, με κύματα που έφταναν τα 3 μέτρα, πριν εκπέμψει σήμα κινδύνου, ενημερώνοντας ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση.

Σύμφωνα με τον Πούτου Σουνταγιάνα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης του Μπαντζαρμασίν, οι αρχές έλαβαν αργότερα πληροφορίες ότι το πλοίο είχε ανατραπεί.

Η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης έλαβε την αναφορά περίπου δύο ώρες μετά την απώλεια επικοινωνίας με το Virgo Transport 8.

Διαβάστε επίσης

Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ μέχρι την τελευταία ψήφο – Μία έδρα χωρίζει Άντερσον και Κρίστερσον

Γάζα: Θύελλα στο Ισραήλ για το «NAZA» που καταγγέλλει σκοτωμούς αμάχων – Υπουργός ζητά αφαίρεση ιθαγένειας από τους σκηνοθέτες

Ζελένσκι: Επέβαλε κυρώσεις στην πρώην εκπρόσωπό του κατηγορώντας την ότι διαδίδει ρωσική προπαγάνδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14.09.2026 07:24