Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΔύο πλοία που έπλεαν στα ανοικτά της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα χτυπήθηκαν από drones και ένα από αυτά βυθίστηκε, ανακοίνωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Ρούμεν Ράντεφ.
Το νέο αυτό περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βουλγαρίας.
Ένα αρχικό σήμα «ελήφθη στη 01:30 (τοπική ώρα) και αφορούσε ένα πλοίο που βρισκόταν σε κίνδυνο», σημείωσε ο Ράντεφ στο Facebook εξηγώντας ότι το πλήρωμά του διασώθηκε. Το πλοίο, που έχει σημαία Μάλτας και ανήκει στην Ουκρανία, «χτυπήθηκε από τρία drones», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια «χτυπήθηκε ένα άλλο πλοίο» το οποίο «βυθίστηκε», επεσήμανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «ένα μέλος του πληρώματος σώθηκε».
Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό ανοιχτά των βουλγαρικών ακτών. Στις 6 Οκτωβρίου δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας.
Το ένα πλοίο βυθίστηκε αύτανδρο, με τις έρευνες να έχουν πια σταματήσει καθώς οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κανένα μέλος του πληρώματος.
Διαβάστε επίσης:
Χειρουργείο για τον Πάπα Λέοντα: Πόσο επικίνδυνος για καρκίνο είναι ο όζος πνεύμονα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.