Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΗ κακοκαιρία που έπληξε τον ελλαδικό χώρο το διήμερο της Τρίτης 13 Οκτωβρίου και της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2026, συνοδεύτηκε από ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες.
Το διήμερο 13-14/10/2026 έως και τις 17:40, σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής στα περισσότερα τμήματα της χώρας, με τα μεγαλύτερα να καταγράφονται στην Ρόδο, στην Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, και στη Χαλκιδική, όπως παρουσιάζονται στον χάρτη χωρικής κατανομής της βροχόπτωσης στον παρακάτω σχήμα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο συνολικό ύψος βροχής , καταγράφηκε στη Στενή Ευβοίας και έφτασε τα 295 mm. Στον πίνακα εντός του χάρτη παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής του διημέρου.
*1 mm βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 m2 ή 1 τόνος νερού σε ένα στρέμμα.
Διαβάστε επίσης
Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή» λέει ο δήμαρχος
ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε περίπου 6,5 ώρες έπεσαν στη Ρόδο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.