search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:29
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αφυδατωμένη η φοιτήτρια που δέχτηκε παραπάνω δόσεις εμβολίου Pfizer

13.05.2021 19:51
emvolio-pfizer

Οι αρμόδιες αρχές στην Τοσκάνη, διαπίστωσαν τελικά ότι στην 23χρονη απόφοιτη της Σχολής Ψυχολογίας την περασμένη Δευτέρα χορηγήθηκαν τέσσερις δόσεις εμβολίου Pfizer κατά του κορωνοϊού, και όχι έξι , όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η διαπίστωση οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τις πρώτες στιγμές σύγχυσης, εξακριβώθηκε ότι μέσα στο φιαλίδιο του εμβολίου είχε μείνει περίπου το ένα τρίτο του σκευάσματος. H ψυχολόγος έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να κινηθεί νομικά κατά της νοσοκόμας που έκανε το συγκεκριμένο λάθος κατά την χορήγηση του εμβολίου, διότι δεν θεωρεί ότι έγινε εσκεμμένα.

Η κοπέλα βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση από το Ινστιτούτο IRCC του Μιλάνου.

Προς το παρόν, η κοπέλα πίνει συνεχώς νερό (μέχρι και επτά λίτρα την ημέρα), καθώς είναι αφυδατωμένη, αλλά γνωστοί Ιταλοί επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μόνιμα προβλήματα υγείας.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, το χέρι της κοπέλας είναι πρησμένο στο σημείο που της έγινε η ένεση, ενώ έχει πυρετό, πόνο στα οστά και αφυδάτωση, παρά τις μεγάλες ποσότητες νερού που η ίδια καταναλώνει μετά από το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πειραματική φάση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, είχε ήδη χορηγηθεί μέχρι και τέσσερις φορές η προβλεπόμενη δόση, χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα για τους εθελοντές.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η φοιτήτρια ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθεί ξανά σε εμβολιασμό, καθώς η υπέρβαση της κανονικής δόσης θα μπορούσε να ακυρώσει την παραγωγή αντισωμάτων.

Eιδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Βγάλτε τη μάσκα σε ανοιχτό χώρο αν είστε εμβολιασμένοι, λέει ο Φάουτσι (Video)

Εμβόλια – Έρευνα: Μεγαλύτερη η προστασία για όσους καθυστερούν τη δεύτερη δόση

Ανοίγουν τα γυμναστήρια στις 31 Μαΐου – Ποιες δραστηριότητες ανεβάζουν ρολά και πότε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:26