search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:35
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε φόρουμ της ΟΝΝΕΔ: Ελπίζω η απεργία της ΟΛΜΕ να κηρυχθεί παράνομη

26.06.2021 12:24
mitsotakis_new

Αίσθηση προκαλεί αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που, χωρίς ακόμη να έχει εκδοθεί η σχετική δικαστική απόφαση, εκτίμησε ότι απεργιακή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ θα κηρυχθεί παράνομη, σημειώνοντας παράλληλα ότι ελπίζει στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, κατά τη συμμετοχή του στη συζήτηση με θέμα «νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό», στο πλαίσιο των εργασιών του forum «project2030.gr» το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, αναφέρθηκε στην απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων στα πρότυπα ή πειραματικά σχολεία.

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά ΟΛΜΕ

Σημειώνεται ότι κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία.

Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα Σάββατο λόγω του κατεπείγοντος.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων και σε μια χρονιά με ρεκόρ αιτήσεων άνω των 13.200, «είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών».

Παράλληλα, καταγγέλλει την ΟΛΜΕ για υπονόμευση χιλιάδων μαθητών-υποψήφιων, χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να υπάρχει προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας, χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους», τονίζει μεταξύ άλλων το υπουργεί στην ανακοίνωσή του.

Η υπουργός κάνει μάλιστα ιδιαίτερη μνεία και στην πρόσφατη παρέμβαση της στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χαρακτηρισθεί παράνομη η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών στο πλαίσιο της ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. 

Διαβάστε επίσης

«Παράνομη» η απεργία… μέχρι τις 10 το πρωί – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πρότυπα Σχολεία: Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά ΟΛΜΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:35