search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:09
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για εκπαίδευση, ασφάλιση και πανδημία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2185
8-7-2021
09.07.2021 07:00
KKE_kosmos-new

Πανδημία και εκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την «αυτονομία» των σχολείων και την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών τίθενται στο στόχαστρο του ΚΚΕ. Σχολιάζοντας, τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τους διορισμούς εκπαιδευτικών το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημείωσε πως «τη στιγμή που η σχολική χρονιά τελείωσε με 60.000 κενά εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση διαφημίζει διορισμούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι εργάζονται εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση “αναπληρώνοντας” ουσιαστικά τον εαυτό τους».

Προειδοποίησε δε ότι «η κατάσταση στην εκπαίδευση, ειδικά σε συνθήκες εξέλιξης της πανδημίας, θα είναι δύσκολη και ουσιαστικά μη διαχειρίσιμη, πολύ δε περισσότερο που προστίθεται ένα νομοσχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων, τα οποία θα αναζητούν πόρους ώστε να καλύπτουν τα στοιχειώδη και αυτονόητα. Άρα, το επείγον είναι να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους».


Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας ο Περισσός ασκεί στην κυβέρνηση την κριτική πως όλες της οι ενέργειες έχουν ως βασικό στόχο να αποσείσει από πάνω της τις σοβαρές ευθύνες και να τις μετακυλίσει στους πολίτες με το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Όπως αναφέρει και ο «Ριζοσπάστης» την ώρα που «ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας καιροφυλακτεί εξαιτίας των μεταλλάξεων», η κυβέρνηση «συνεχίζει προκλητικά να απορρίπτει τις δίκαιες και επείγουσες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για άνοιγμα όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μέσα, υποδομές και προσωπικό». Και όχι μόνο αυτό, αλλά «πηγαίνει μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, αναγγέλλοντας νέες συγχωνεύσεις και λουκέτα σε περιφερειακά νοσοκομεία, κλιμακώνοντας την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που πληρώνει ακόμα και με τη ζωή του ο λαός».


Στο μεταξύ τη Δευτέρα συνεδρίασε η νέα Κεντρική Επιτροπή και συζήτησε ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του κόμματος για το επόμενο διάστημα. Ξεχώρισαν τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, με αφορμή την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η συζήτηση αυτή, για τους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, θα αναπτυχθεί διεξοδικότερα στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (9 – 11 Ιούλη, στη Μυτιλήνη), με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και σύνθημα: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, καπιταλισμός – ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».


Σε σχέση με τις εσωτερικές εξελίξεις «η Κεντρική Επιτροπή τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο αντιλαϊκό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ.» (παιδεία, επικουρική ασφάλιση των νέων). Συζήτησε επίσης τα ζητήματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας και την «αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση, όπως επίσης και τα προβλήματα που αφορούν τις ελλείψεις στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας».

Διαβάστε επίσης:

21ο Συνέδριο ΚΚΕ: Το κόμμα απέναντι στις προκλήσεις του 21ου αιώνα

Καύσωνας και στη Βουλή: Έρχεται ασφαλιστικό και αξιολόγηση εκπαιδευτικών – Αντιδρούν τα κόμματα

ΚΚΕ: Επί ποδός για Εργασιακό νομοσχέδιο και Υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:08