search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Υπέρ του εμβολιασμού και της επιστήμης η Ιερά Σύνοδος

20.07.2021 18:10
iera_synodos_new

Νέα παρέμβαση υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών από την Εκκλησία της Ελλάδας μετά και τις αντιεμβολιαστικές διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδας, με εγκύκλιο που έστειλε σε όλους τους ναούς, ώστε να αναγνωστεί στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Η ΔΙΣ ξεκαθαρίζει ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Κανονική και Πατερική Διδασκαλία της Εκκλησίας. Τονίζεται μάλιστα ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται την κοινότητα των ιατρων η οποία αγωνίζεται νυχθημερόν για την απαλλαγή από την πανδημία.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι ο Δημιουργός για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από τις ασθένειες μας χάρισε την ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα, επισημαίνοντας ότι στην Καινή Διαθήκη ο ίδιος ο Κύριος τονίζει την αναγκαιότητα της Ιατρικής Επιστήμης.

Σε ειδική έκδοση με τίτλο «Οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», η Εκκλησία γνωστοποιεί τις ερωτήσεις που έθεσαν Ιεράρχες στη Σύνοδο της 13 Ιουλίου στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκφράζοντας προβληματσιμούς και απορίες κληρικών και λαϊκών χριστιανών μελών της εκκλησίας της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Φολέγανδρος: Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – «Έκανα μ@λ…, καταστράφηκα»

Κυβέρνηση: Χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση πανδημίας και μετάλλαξης Δέλτα στα νησιά – Τώρα αναζητά χώρους καραντίνας

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:04