search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:45
MENU CLOSE

Σχετικά με τον ανασχηματισμό…

06.09.2021 10:23
orkomosia_new

Ο ανασχηματισμός είναι ένας πολιτικός θεσμός παλαιοκομματικός, αναχρονιστικός που κρατά δέσμιο σε ένα οχληρό παρελθόν το πολιτικό σύστημα. 

Πρόκειται για την αποθέωση της κομματοκρατίας που λειτουργεί πάντα ενάντια στο κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.  Είναι ένα θεσμός που ενθαρρύνει την συναλλαγή, τους εκβιασμούς, την διαπλοκή και την φαυλότητα, ένας θεσμός πέρα για πέρα άχρηστος και επικίνδυνος που δεσμεύει το κυβερνητικό έργο υπέρ της κομματικής σκοπιμότητας. 

Όλες αυτές οι ασκήσεις που υποτίθεται ότι γίνονται επί χάρτου, αποτελούν μια τεράστια ανοησία, μια μεγάλη πολιτική άπατη που υποβιβάζει την πολιτική σε κομμωτήριο με ψιθυρισμούς, φήμες, κουτσομπολιά  και ένα σωρό ανοησίες. Είναι αρκετό να γνωρίζουν τόσο οι ψηφοφόροι όσο και οι πολιτευτές ότι όποιος δεν αποδίδει στην δουλειά, πάει σπίτι του και αντικαθίσταται  δίχως  σημειολογίες και θεωρήματα. Δεν είναι δυνατόν αυτό το άθλιο κομματικό ανατολίτικο παζάρι, οι εσωκομματικές ίντριγκες και οι μπακάλικοι λογαριασμοί να έχουν θέση στις απαιτητικές σύγχρονες κοινωνίες.

Το πρόσφατο απίστευτο φιάσκο μιας κυβέρνησης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αξεπέραστες προκλήσεις μέσα σε δυο χρόνια και ταυτόχρονα να κυβερνήσει κάνοντας σοβαρές μεταρρυθμίσεις, και που «σκόνταψε» σε έναν γελοίο ανασχηματισμό ο οποίος έγινε κάτω από το βάρος φτηνών και ανάξιων λόγου συναλλαγών, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα. Πρώτη φορά αυτή η κυβέρνηση σύρθηκε γελοιοποιούμενη προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα εντελώς αδικαιολόγητα ενός ανασχηματισμού-φαρσοκωμωδίας που ξόδεψε πολιτικό κεφάλαιο, κερδισμένο με αίμα και πραγματικά αξιόλογο έργο. Είναι σαν να μην λυπήθηκε το Μάξιμου τις επιτυχίες και τους κόπους του… 

Όσοι, δε, εμπνεύσθηκαν όχι μόνο την καταστροφική αποπομπή του Χρυσοχοΐδη (που θα την βρουν μπροστά τους επώδυνα), αλλά κυρίως αυτήν την επικοινωνιακή μπούρδα της δήθεν συναίνεσης στο πρόσωπο του Αποστολάκη, πρέπει να πάνε σπίτια τους άμεσα και να τους απαγορευθεί η «πολιτική άποψη» για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Μετά από τον τελευταίο ανασχηματισμό που το Μαξίμου θέλει πάση θυσία να ξεχάσει αλλά δεν ξεχνιέται, γίνεται ολοφάνερο ότι το αποτύπωμα της ελληνικής κρίσης είναι ορατό σε όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ το πολιτικό προσωπικό στην συντριπτική του πλειονότητα είναι κατώτερο των περιστάσεων, καθώς οι προκλήσεις της πολιτικής είναι απείρως περιπλοκότερες  από αυτές που δημιούργησαν και έθρεψαν το αναχρονιστικό μας πολιτικό σύστημα.  

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη ανατροπή επί θύραις

Το φιάσκο και η χαμένη ευκαιρία

Έφυγε ένας αναντικατάστατος Έλληνας !

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:45