search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:30
MENU CLOSE

Υποχρεωτικός εμβολιασμός παντού!

13.09.2021 14:55
kovid-emvolio-new-011 (2)

Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία με την ελπιδοφόρα διαβεβαίωση της πολιτείας ότι δεν θα ξανακλείσουν. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός μαθητών δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, έως τώρα, τα ποσοστά σε παιδιά 12-14 ετών που έχουν εμβολιαστεί, ανέρχονται στο 13%, ενώ στις ηλικίες 15-17 ετών στο 25%. Είναι φανερό ότι οι περισσότεροι μαθητές παραμένουν ανεμβολίαστοι, πράγμα που σημαίνει ότι υπονομεύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής χρονιάς, κινδυνεύει άμεσα ένα ποσοστό μαθητών να νοσήσει με απρόβλεπτες συνέπειες σε βάρος της υγείας τους, ότι τα σχολεία αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού και των μεταλλάξεών του, και ότι βρίσκεται εκτεθειμένη σε κίνδυνο η όλη λειτουργία της κοινωνίας εξ αίτιας μιας κατηγορίας πολιτών που κατανοεί επικίνδυνα εσφαλμένα την δημοκρατία, το σύνταγμα και τα δικαιώματα.

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι όλοι αυτοί που αρνούνται τους εμβολιασμούς, καταπατούν κατάφορα το σύνταγμα και όλα τα δικαιώματα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ακυρώνοντας τις προσπάθειες, τους κόπους και τις θυσίες τους, προσβάλλοντας και παραβιάζοντας το δικαίωμά τους στην υγειονομική προφύλαξη θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου όλες οι δημοκρατίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τους παραγεμισμένους με δικαιώματα, ηλίθιους τα οποία τα στρέφουν δολοφονικά εναντίον των συνανθρώπων τους.

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να το εντάξουμε κι αυτό στις ελληνικές «ιδιαιτερότητες». Οφείλουμε να το κατανοήσουμε στην σωστή του διάσταση και να το αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με τους θεσμούς και τους νόμους της δημοκρατίας.

Οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί, τα μέτρα εναντίον των αρνητών να γενικευτούν καθώς δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να κυριαρχήσει με το πρόσχημα της δημοκρατίας, ο βαθύς Μεσαίωνας.

Αν η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, είναι η ώρα να εφαρμόσει όλους τους υπάρχοντες νόμους ώστε να προστατεύσει έκτος από την ανθρώπινη ζωή και όλα εκείνα τα επιτεύγματα που με θυσίες ο πολιτισμός κατέκτησε ως τις μέρες μας. Δεν είναι δυνατόν να ερμηνεύεται η δημοκρατία από κλινικά ηλίθιους που αδυνατούν να αντιληφτούν και κυρίως να χρησιμοποιήσουν τα πολύτιμα δικαιώματα που τους παρέχει ο σύγχρονος κόσμος.

Η ειρωνεία, δε, του όλου θέματος είναι ότι οι ποικίλοι οπαδοί των πλέον αποτρόπαιων ολοκληρωτισμών όπου όλη η πολιτική, κοινωνική και ατομική ζωή συνοψίζεται σε μιαν ουρανομήκη λίστα απαγορεύσεων, ενοχλούνται από το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Εν ολίγοις, δεν μπορεί μια ομάδα νοητικά και πολιτικά καθυστερημένων ατόμων να τραβήξει την ανθρωπότητα στον θάνατο, την καταστροφή, τον όλεθρο, ούτε και άθλιες αντιπολιτευτικές πολιτικές να αντιλαμβάνονται αυτή τη συγκυρία ως πολιτική ευκαιρία για να αναστήσουν τα κομματικά τους πτώματα.

Διαβάστε επίσης:

Το αντιλαϊκό πρόσημο της ανάπτυξης

Κίνημα Αλλαγής: Ο Λαός ξανά στην εξουσία

Οι προκλήσεις για την Ελλάδα από την κρίση στο Αφγανιστάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:29