search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Παραδοσιακές καρύδες με ζαχαρούχο και λεμόνι

21.09.2021 07:30
glykisma new

Το παραδοσιακό γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων, ακόμα καλύτερο με την προσθήκη λεμονιού. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός και το λεπτοτριμμένο ξύσμα εξισορροπούν τη γλυκύτητα του ζαχαρούχου και προσθέτουν μια πιο δροσιστική και καλοκαιρινή νότα.

Υλικά για τη συνταγή

500 – 560 γραμμάρια ινδοκάρυδο
2 ασπράδια αυγών
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γραμ.)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C και στρώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, πρώτα τα υγρά και ύστερα το ινδοκάρυδο. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Με ένα σκουπ παγωτού βάλτε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μικρά κενά ανάμεσά τους.

Ψήστε για 20-25 λεπτά , αφήστε τις καρύδες για 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθούν και μεταφέρετε τις σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Πασπαλίστε με λίγο επιπλέον ξύσμα και σερβίρετε!!!

Συμβουλή

Μπορείτε να περιχύσετε τις καρύδες με λίγο γλάσο λεμονιού ή με λιωμένη σοκολάτα.

Διαβάστε επίσης

Ρολάκια κολοκυθιού στο φούρνο γεμιστά με τυριά

Αμερικάνικο γλύκισμα ψυγείου με 3 υλικά (icebox)

Ρολά σαλιγκαράκια ομελέτας για τους μικρούς μαθητές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50