search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:39
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Καλεί τα κανάλια λόγω παραβιάσεων στο διάγγελμα Μητσοτάκη

07.10.2021 09:23
mitsotakis_new

Ένα πρωτοφανές στην τηλεοπτική ιστορία περιστατικό θα εξετάσουν τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν θα ασχοληθούν με μια ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή αλλά με ένα… διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Αυτό κατά το οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρει η τελευταία ημερήσια διάταξη του ΕΣΡ όλα τα κανάλια του ανταγωνισμού, δηλαδή ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1, το Open, το Star, ο Alpha, η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ3, καλούνται για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση διατάξεων του Συντάγματος, του Χάρτη της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και άλλων νόμων του κράτους, που αφορούν την «αξία του ανθρώπου» και την «προστασία ατόμων με αναπηρίες (δυσμενείς διακρίσεις)», επειδή μετέδωσαν διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που χρονολογείται από τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Το ΕΣΡ δεν γίνεται πιο συγκεκριμένο αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του e-tetradio αφορά την απουσία νοηματικής κατά τη μετάδοση του διαγγέλματος. Και το Συμβούλιο θεωρεί πως αποτελεί υποχρέωση των καναλιών.

Διαβάστε επίσης:

Alpha: Μετά το Bachelor τέλος τα σκληρά ριάλιτι

Η «Ελληνοφρένεια» επιστρέφει στο Mega

«Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά ο νέος είναι ωραίος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:39