search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 04:40
MENU CLOSE

Απεργία στα σχολεία: Άγρια κόντρα εκπαιδευτικών – Κεραμέως για την αξιολόγηση

08.10.2021 08:40
sxoleio new

Σκληρή κόντρα είναι σε εξέλιξη μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών. Αποκορύφωμα αυτής της κόντρας είναι η 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα.

Στην αρχή είχαν εξαγγείλει απεργία οι δάσκαλοι του δημοτικου. Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) πράγμα που σημαίνει την ερχόμενη Δεύτερα θα μείνουν κλειστά εκτός από τα δημοτικά και νηπιαγωγεία και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια).

Δάσκαλοι και καθηγητές εμφανίζονται εξοργισμένοι με τη στάση που κρατά απέναντί τους η υπουργός Παιδείας η οποία όπως λένε αντί να συζητήσει μαζί τους καταφεύγει διαρκώς στα δικαστήρια.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα προπύλαια.

Η απεργία των εκπαιδευτικών έχει και την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ η οποία αποφάσισε, ύστερα από σχετικό αίτημα της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την κήρυξη απεργίας αποχής για τους εκπαιδευτικούς από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Στην αντεπίθεση η Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από την πλευρά της κατέθεσε την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο είχε κρίνει μεν παράνομη την απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση αλλά όχι και άμεσα εκτελεστέα.

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, οι συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 25 Ιανουαρίου 2022. 

Μετά από αυτό όμως το υπουργείο Παιδείας  προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας η πρωτοβάθμια απόφαση να καταστεί και άμεσα εκτελεστέα και το δικαστήριο να επιβάλλει ποινές (10.000 ευρώ) σε όσους εκπαιδευτικούς δεν την εφαρμόσουν.

Διαβάστε επίσης

Αρχίζει η «ελευθερία των εμβολιασμένων» – Για διχασμό της κοινωνίας μιλούν κάποιοι – Προβληματισμένοι οι επιστήμονες

Επιδότηση λογαριασμών: Διπλασιάζεται στο ρεύμα, αυξάνεται στο αέριο – Πιο «χαλαρά» και τα εισοδηματικά

Eκρηκτικές οι αυξήσεις στο ρεύμα – Τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46