search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:12
MENU CLOSE

Κατεχόμενα: Νέες προκλήσεις των Τούρκων- Βάζουν μπουλντόζες στην Αμμόχωστο

13.10.2021 21:28
varosi-new

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στην Κύπρο ξεκινώντας εργασίες με χωματουργικά μηχανήματα στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου.

Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα ξεκίνησαν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων στο τμήμα της περιφραγμένης πόλης, για το οποίο στις 20 Ιουλίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε ανακοινώσει πως θα «αποστρατικοποιηθεί και θα ανοίξει πιλοτικά».

Μάλιστα, τη νέα πρόκληση αποτυπώνει βίντεο του τουρκοκυπριακού πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου, που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του κατοχικού “δημαρχείου” Αμμοχώστου και στρατιώτες – κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων.

Υπενθυμίζεται το επικοινωνιακό σόου που είχε στηθεί στο Βαρώσι στις 20 Ιουλίου όταν ο Ερσίν Τατάρ είχε δηλώσει ότι η “αποστρατικοποίηση” του 3,5% του κλειστού Βαρωσιού ήταν η έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για το Βαρώσι, παρουσία μάλιστα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που βρισκόταν στα κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.

Ακολούθησε στις 2 Αυγούστου ο κατοχικός «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ που δήλωσε πως το «υπουργικό συμβούλιο» πήρε την απόφαση να καταργήσει για το 3,5% του Βαρωσίου, συνολικής έκτασης 5 τ. χλμ, το “καθεστώς της στρατιωτικής περιοχής”. Οι παλιοί ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή και θα μπορούσαν να ζήσουν υπό την κυριαρχία του ψευδοκράτους.

Πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” δεν δημοσιεύθηκε στην “επίσημη εφημερίδα” του ψευδοκράτους, ενώ υπήρξε και σφοδρότατη αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Κίνδυνος για κολοσσιαία «φούσκα» ακινήτων στην Φρανκφούρτη

Ο «κάπταιν Κερκ» επέστρεψε στη Γη

Αερόστατο επιχείρησε να απογειωθεί αλλά το καλάθι του «βρήκε» στη στέγη κτιρίου και γκρέμισε ένα άγαλμα (Video

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:12