search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:00
MENU CLOSE

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ξανά ισχυρισμός για τραυματίες στην απολογία των αστυνομικών, παρά το ηχητικό (Video)

27.10.2021 21:01
astynomikoi-new

Σε μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε περίπου από τις 9 το πρωί, απολογήθηκαν οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας από αλλεπάλληλα αστυνομικά πυρά.

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

Ο 14χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν.

Στο μεταξύ, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση μετέβη στο Τζάνειο νοσοκομείο , προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον τραυματισμένο Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται από την Παρασκευή τα ξημερώματα.

Ισχυρισμός για τραυματισμούς παρά το ηχητικό

Σε απολογητικό του υπόμνημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003 ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Αναφέρει ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο σε βίντεο που δημοσιοποίησε η Καθημερινή όσο και στους διαλόγους μεταξύ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA, οι ένστολοι διαβιβάζουν ότι δεν έχει τραυματιστεί κανείς.

Οι επτά αστυνομικοί όπως και ο 14χρονος αναμένεται να απολογηθούν και στον εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να ανακοινώσουν την απόφασή τους.

«Φόραγαν κουκούλες»

Σε άλλον απολογητικό ισχυρισμό, υποστηρίζεται ότι οι νεαροί Ρομά φόραγαν κουκούλες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αντιληπτή η ηλικία και τα χαρακτηριστικά τους.

«Οι τρεις επιβαίνοντες φορούσαν τις κουκούλες από τις ζακέτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού και δεν μπορούσαν να γίνουν διακριτά τα χαρακτηριστικά τους και η ηλικία τους, πλην όμως από τον τρόπο οδήγησης του οχήματος μπορούσαν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για έναν έμπειρο και ικανό οδηγό», υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο υπαστυνόμος.

Ωστόσο οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν παραδεχτεί μιλώντας με το κέντρο επιχειρήσεων, ότι γνώριζαν ότι στο όχημα επέβαιναν τρεις Ρομά.

«Κέντρο δεν σταμάει. Τρία άτομα μέσα, αθίγγανοι», είχαν διαβιβάσει οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο 14χρονος που παραδόθηκε δεν εμπλέκεται, λέει ο Κούγιας

Στο μεταξύ, ο συνήγορος των επτά αστυνομικός, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι 14χρονος Ρομά που παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια Πειραιά το μεσημέρι της Τετάρτης δεν εμπλέκεται στην υπόθεσης της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

«Όλοι οι αστυνομικοί ήταν κατηγορηματικοί ότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο το οποίο διέφυγε», υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι αστυνομικοί εικάζουν ότι ο 14χρονος εμφανίστηκε επίτηδες, ώστε να τύχει επιείκειας λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Διαβάστε επίσης:

Στην αιωνιότητα η Φώφη Γεννηματά – Χιλιάδες στο ύστατο «χαίρε» (Photos/Videos)

Πέραμα: Στα δικαστήρια Πειραιά οι 7 αστυνομικοί – Τους φώναξαν… «Είστε ήρωες»! (photos/videos)

Επίθεση με βιτριόλι: «Αυλαία» στη δίκη, στη φυλακή οδηγείται η Έφη – «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη», λέει η Ιωάννα (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:48