search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:41
MENU CLOSE

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στις Over The Top υπηρεσίες

28.10.2021 07:00
novaeon

Σκληραίνει το παιχνίδι ανάμεσα στις συνδρομητικές πλατφόρμες και με τα νέα προϊόντα που λανσάρουν, ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Στο πεδίο των υβριδικών υπηρεσιών με προσωποποιημένες διαδραστικές επιλογές και δυνατότητες εισέρχεται η Nova με την EON, την οποία παρουσίασε πριν από λίγα 24ωρα.

Πρόκειται για την πρόταση της συνδρομητικής πλατφόρμας στον τομέα των Over The Top υπηρεσιών και έρχεται να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό.

Στην περιοχή αυτή θα αναμετρηθεί με σημαντικούς αντιπάλους. Δηλαδή το Netflix, που όμως δεν έχει αθλητικό περιεχόμενο, τις Amazon TV, Apple TV, Vodafone TV, κυρίως όμως την ΟΤΤ που λάνσαρε τέλος του 2019 η Cosmote TV.

Η ΟΤΤ της Cosmote TV πρωτοεμφανίστηκε το Δεκέμβριο του 2019 για τηλεοράσεις και φορητές συσκευές και με δυνατότητα 4Κ περιεχομένου σε επιλεγμένα αθλητικά γεγονότα.

Το βασικό πακέτο της διαθέτει επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας, όπως υποστηρίζεται, διαθέτοντας στο μενού εκτός από πληθώρα επιλογών σε ταινίες και αθλητικά, περιεχόμενο για παιδιά, περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, λειτουργίες γονικού ελέγχου, προφιλ για κάθε μέλος της οικογένειας, δυνατότητα θέασης από πολλές και διαφορετικές συσκευές.

Ανάλογα χαρακτηριστικά έχει η νέα υπηρεσία ΟΤΤ της Nova, ΕΟΝ. Διαθέτει λειτουργία 7-day catch-up (όπως και η OTT της Cοsmote TV, άλλωστε) διαθέσιμο στα περισσότερα κανάλια, θέαση σε πολλαπλές συσκευές, φωνητική αναζήτηση, προσωποποίηση, περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και ειδικό παιδικό τηλεχειριστήριο, λειτουργίες γονικού ελέγχου.

Η κίνηση γίνεται, όπως υποστηρίζεται, διότι το εύρος της αγοράς έχει περιθώρια και για άλλους «παίκτες».

Ενδεικτικό είναι πως στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της OTT από την Cosmote, έγιναν περι τις 240.000 συνδρομές στη νέα πλατφόρμα.

Τουλάχιστον αντίστοιχη ανταπόκριση αναμένουν τα στελέχη της Nova να έχει και η EON TV για την οποία έχουν να λένε ότι θα παρέχει δυνατότητα πρόσβασης σε ταινιοθήκη τουλαχιστον 2500 τίτλων και με κινηματογραφικές γραμμές πρώτης γραμμής.

Αν η μητρική εταιρεία της Νova, η United, λάβει το πράσινο φώς για να προχωρήσει στην εξαγορά της Wind εντός του 2022 και ενσωματώσει τους συνδρομητές της, τότε η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με τους περίπου 1,1 εκατ. συνδρομητές (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσοι Έλληνες έχουν λογαριασμούς σε πλατφόρμες όπως οι Netflix, Amazon, Prime, Apple) θα αποκτήσει άγρια χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Σάκης Μουμτζής: Αντιδράσεις για την ανάρτηση του αρθρογράφου της «Καθημερινής» – «Θα μας πείτε ότι και οι ζωές των Τούρκων μετράνε»

Πρετεντέρης για τη Φώφη Γεννηματά: «Μια γενναία γυναίκα – πέρασε στην ιστορία»

Ιστορίες επιτυχίας στο Open

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:40