search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:54
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Δεκάδες εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι από ανεμοστρόβιλους – Συλλυπητήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ (Video)

11.12.2021 15:32
tornado_new
Φωτογραφία αρχείου

Περίπου 50 άνθρωποι είναι πιθανόν να έχουν χάσει τη ζωή τους από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Κεντάκι και άλλες αμερικανικές πολιτείες αργά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, δήλωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Ο Μπεσίρ φέρεται από την Post να δήλωσε σε συνέντευξή του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WLKY πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι «σημαντικά μεγαλύτερος απ’ αυτόν».

«Οι πληροφορίες είναι πραγματικά σπαρακτικές», δήλωσε ο κυβερνήτης, σύμφωνα πάντα με την Post. Η εφημερίδα προσθέτει πως μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην πολιτεία δήλωσε πως αξιωματούχοι των υπηρεσιών διάσωσης δεν είχαν μέχρι σήμερα το πρωί επιβεβαιώσει αριθμούς για νεκρούς ή τραυματίες.

Στο Τενεσί, η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δήλωσε στην Post ο Ντιν Φλένερ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίσθηκαν όταν ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τη σκεπή οίκου ευγηρίας στο Μονέτ του βόρειου Άρκανσο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την Post.

Στο Ιλινόι, οι Aρχές ανακοίνωσαν ότι πολλοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι μετά τη μερική κατάρρευση σκεπής σε αποθήκη της Amazon.com Inc κοντά στο Σεντ Λούις αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ, αφού ανεμοστρόβιλοι και ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την περιοχή.

Ο Μπεσίρ, ο οποίος κήρυξε την πολιτεία του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, φέρεται να δήλωσε πως οι ζημιές θα είναι «από τις χειρότερες που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό».

Οι ανεμοστρόβιλοι που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια «αφάνταστη τραγωδία», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στο Twitter πως ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. «Εργαζόμαστε μαζί με τους κυβερνήτες (των πολιτειών) για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αυτό που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση επιζώντων», πρόσθεσε.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ

Αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό και στην αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το κύμα ανεμοστρόβιλων που έπληξε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ.

«Συντετριμμένοι από την είδηση για το κύμα ανεμοστρόβιλων που έπληξαν αρκετές κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και στοίχισαν τη ζωή τόσων ανθρώπων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και στην αμερικανική κυβέρνηση», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Στον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες

Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 σε Καβάλα και Δράμα

«Πρωινοί Τύποι»: Χαμός στον «αέρα» με τον «Δρ. Γεώργιο Ζουγανέλη» – «Θέλετε να μου κλείσετε το στόμα» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:52