search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:59
MENU CLOSE

Πρόταση μομφής: Γιατί φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια – Πού επέμεινε ο πρωθυπουργός, τι ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας

31.01.2022 07:00
mitsotakis_new

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα των πρόωρων εκλογών, αν και προκλήθηκε κατ’ επανάληψη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε πολλές και ποικίλες συζητήσεις ανοίγοντας ακόμα περισσότερο το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Αφού είστε τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσετε – και κάθε τόσο επικαλείστε  τις δημοσκοπήσεις – γιατί δεν πάμε σε πρώρες εκλογές», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά, ούτε έδωσε καμία απάντηση σχετικά με το θέμα των εκλογών αν και τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ θεωρούσαν ότι θα κινηθεί με την λογική ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα αρκέστηκε μόνο πει ότι «οι πολίτες έχουν ανάγκη από ρεαλιστικές και δημιουργικές σκέψεις. Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν υπήρξε καμία αναφορά για πειστική, συνολική εναλλακτική πρόταση. Ο λόγος σας ήταν ένα κακόηχο βουητό τυφλών καταγγελιών». 

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε έχει να κάνει, εκτός των άλλων, και με το γεγονός ότι η πρόταση δυσπιστίας ήρθε σαν συνέχεα στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες κάλπες. Είναι τουλάχιστον παράδοξο να μην απαντάει ο πρωθυπουργός στο βασικό αίτημα της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Αντίθετα η ομιλία του πρωθυπουργού είχε καθαρά εκλογικό χαρακτήρα αν αναλογιστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο τι έχει κάνει και στο τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι σημειώνουν ρεκόρ εικοσαετίας ενώ τόνισε ότι η χώρα θα κλείσει το 2021 με ανάπτυξη άνω του 7% και με μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ανεργίας στην Ευρώπη.

«Πενήντα χιλιάδες άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είπε . Η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται την 1η Μαΐου του 2022. Ο ΕΝΦΙΑ ήδη μειώθηκε κατά 22%. Ο μηδενικός φόρος των γονεϊκών παροχών έχει ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά. Η χώρα μας γίνεται έδρα διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών. Κάτι πρέπει να βλέπει στη χώρα μας η Microsoft για την επένδυσή της και η Cisco με τις εκατοντάδες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης», επισήμανε ακόμη.

Απευθυνόμενος  στο ΚΙΝΑΛ «επέπληξε» τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για τη στάση τους γιατί όπως είπε «Δεν θα μπορείτε κύριοι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας. Θα περίμενα ότι οι διακηρύξεις σας περί αυτόνομης πορείας θα οδηγούσαν σε αυτόνομη στάση, σε διαφοροποιημένο λόγο και ανάλογη ψήφο. Επιλέξατε να συνταχθείτε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας και την  αγορά των Ραφαλ  ενώ έκανε ειδική μνεία στην υπόθεση της Novartis καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη γιατί κατηγόρησε άδικα στελέχη  της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να θέλει να υποτιμήσει το θέμα του υπόδικου παρουσιαστεί Μένιου Φουρθιώτη και των σχέσεων που είχε αυτός με κυβερνητικά στελέχη  λέγοντας ότι «Κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έκανε ούτε μία αναφορά στον Φουρθιώτη».

Λίγο νωρίτερα πάντως ο Αλέξης Τσίπρας είχε  επιτεθεί στον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό ζητώντας απαντήσει για τις σχέσεις που είχε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη μαζί του.

«Από τις 13 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με τον Φουρθιώτη γνωρίζουμε ότι έχουν πιστωθεί ως επιστρεπτέες  προκαταβολές, σε 11 από αυτές το συνολικό ποσό των 194.883,32 ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν επιπλέον 56.987,33 ευρώ. Τα γνωρίζετε; Μιλάμε για το συνολικό ποσό των 250.870,65 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν προκειμένου να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV. Διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών που έκανε ο Αλέξη Τσίπρας για την υπόθεση του υπόδικου παρουσιαστή και τις σχέσεις του με τα κυβερνητικά στελέχη.

Σε ό,τι αφορά τη βασική τους επιδίωξη που ήταν να γίνει εφ’ όλης της ύλης συζήτηση τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένα, καθώς επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε   να μιλά και να συμπεριφέρεται ως αρχηγός άλλης χώρας.

Υποστηρίζουν ότι για όλα τα θέματα μίλησε γενικόλογα, λένε ότι η συγνώμη που είπε για μια ακόμη φορά ήταν προσχηματική ενώ χαρακτηρίζουν τις απαντήσεις που έδωσε για την κακοκαιρία τουλάχιστον αστείες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στο θέμα που αποτελεί τη μεγάλη πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι άλλο από τη φωτιά στο Μάτι.

«Το Μάτι κύριε Πρωθυπουργέ ήταν ένα συλλογικό τραύμα είπε . Το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις ευθύνες σας. Πού ήταν αλήθεια προχθές εκείνος ο σύμβουλός σας ο κος Συνολάκης, να σας δώσει το σχέδιό του να εκκενώσετε την Αττική Οδό και τη Μαραθώνος και την Κατεχάκη και την Μεσογείων, όχι σε 25 λεπτά σε 25 ώρες;», παρατήρησε με νόημα.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική, καμία προσδοκία από ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής – Βαρουφάκης: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει»

Μαριέττα Γιαννάκου: Σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:59