search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Γιώργος Τσίπρας: «Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» – Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ (Video)

15.02.2022 13:23
giorgos_tsipras_new

Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ έχει προκαλέσει δήλωση του βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Γιώργου Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου για την προμήθεια έξι ακόμα Rafale, τριών φρεγατών Belh@rra και 44 τορπιλών υποβρυχίων Sea Hake Mod 4 τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

«Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός. Η Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη στη διεθνή διπλωματία. Μία χώρα, μία κυβέρνηση και μία πολιτική, η οποία είναι δεδομένη, είναι ήσυχη, είναι αυτοπεριορισμένη, τότε είναι καταδικασμένη να υποβιβάζεται διαρκώς στις διεθνείς σχέσεις. Και αυτό δεν θα αλλάξει και δεν μπορεί να αλλάξει με την αγορά κανενός οπλικού συστήματος», ήταν η ακριβής δήλωση του Γιώργου Τσίπρα.

Έντονη αντίδραση από την Πειραιώς

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του αναπληρωτή τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.

«Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι “η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός”. Υπενθύμισε έτσι για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία. Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα», σχολίασε αρχικά η Πειραιώς και καταλήγει:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης:

Σε Φινλανδία και Νορβηγία ο Δένδιας – Στο επίκεντρο η ουκρανική κρίση

Ουκρανία: Οι εξελίξεις τρομάζουν την Αθήνα – Πώς η κυβέρνηση σκέπτεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:27