search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Ερντογάν: Ίσες αποστάσεις σε Ρωσία και Ουκρανία λόγω «εθνικών συμφερόντων»

28.02.2022 20:20
erntogan28222_new

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει την Σύμβαση του Μοντρέ για να αποτρέψει μια κλιμάκωση του πολέμου.

Κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, χαρακτήρισε την Κυριακή την εισβολή της Ρωσίας έναν «πόλεμο», κάτι που της επέτρεψε να επικαλεστεί άρθρα βάσει μιας διεθνούς συμφωνίας του 1936, την Σύμβαση του Μοντρέ που περιορίζει τη διέλευση ορισμένων ρωσικών πλοίων από τα τουρκικά στενά. Η Τουρκία μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία και διατηρεί καλούς δεσμούς και με τις δύο χώρες.

Μιλώντας μετά μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν επέκρινε την «αναποφάσιστη», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η προσέγγιση ήταν ένδειξη αποτυχίας της διεθνούς τάξης.

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της προς τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένου των χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά ότι επίσης δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα «εθνικά συμφέροντα» στην περιοχή της. Επανέλαβε ότι κρίνει απαράδεκτη τη ρωσική εισβολή.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Να σταματήσουν οι μάχες ζητά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Βρετανία

Ζελένσκι: Υπέγραψε το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:06