search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:12
MENU CLOSE

UEFA: Χορηγία 1 εκατ. ευρώ για τα παιδιά που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία

01.03.2022 20:45
uefa_ukrainovoithia_new

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα χορηγήσει η UEFA  στα παιδιά της Ουκρανίας, τα οποία έχουν πληγεί από τη ρωσική εισβολή,

Το ίδρυμα της UEFA για τα παιδιά (UEFA Foundation for Children) θα χορηγήσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στα παιδιά της Ουκρανίας, τα οποία έχουν πληγεί από τη ρωσική εισβολή, όπως δήλωσε σήμερα (1/3) ο πρόεδρος του κυβερνώντος οργάνου του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της υγείας τους», δήλωσε ο Τσέφεριν, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του ιδρύματος.

Το ίδρυμα θα χορηγήσει ένα επιπλέον πακέτο έκτακτης βοήθειας 100.000 ευρώ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μολδαβίας, η οποία συνεργάζεται με ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσει παιδιά και πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

«Περνάμε πρωτόγνωρες στιγμές, με χιλιάδες ουκρανικές οικογένειες να αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μολδαβίας, Λεονίντ Ολεϊνισένκο.

Το ταμείο έκτακτης βοήθειας θα χρησιμοποιηθεί επίσης εν μέρει για την παροχή φαρμάκων και προμηθειών στα νοσοκομεία παίδων στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Σκοποβολή: Χρυσή στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Άννα Κορακάκη

FIBA: Απέβαλε τη Ρωσία και τις ομάδες της από όλες τις διοργανώσεις

Εισβολή στην Ουκρανία: Μαντόνα, Σον Πεν, Τζολί, Μπαρδέμ «κατακεραυνώνουν» τον Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:11