search
ΣΑΒΒΑΤΟ 30.03.2024 04:51
MENU CLOSE

Έκτακτο ΣΑ του ΟΗΕ σήμερα μετά τα πυρά στον πυρηνικό σταθμό στην Ζαπορίζια

04.03.2022 16:54
un-new

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις 18:30 σήμερα ώρα Ελλάδας στις (11:30 τοπική ώρα) μετά την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό στην Ζαπορίζια στην Ουκρανία, δήλωσαν διπλωμάτες.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών στη νοτιοανατολική Ουκρανία, τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, βομβαρδίζοντας και πυρπολώντας παρακείμενο στις κεντρικές εγκαταστάσεις κτίριο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνε λόγο για «προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μια φρικτή πρόκληση από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου στην περιοχή γύρω από τον σταθμό», υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα που περιπολούσαν στην περιοχή δέχθηκαν επίθεση από μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ,

Η κατάληψη του πυρηνικού σταθμού ενίσχυσε τους φόβους για την έλλειψη πρόσβασης στις μετρήσεις της ραδιενέργειας και για τις πιθανότητες πυρηνικού ατυχήματος, δηλώνουν ειδικοί, αν και τονίζουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσοι ραδιολογικοί κίνδυνοι.

«Έγκλημα πολέμου»

Με ανάρτησή της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία, χαρακτηρίζει την επίθεση τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια «έγκλημα πολέμου»

«Είναι έγκλημα πολέμου η επίθεση σε πυρηνικό σταθμό. Ο βομβαρδισμός του Πούτιν στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, πηγαίνει τη “βασιλεία του τρόμου του” ένα βήμα παραπέρα», αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Διαβάστε επίσης:

Times: O Ζελένσκι γλίτωσε από τρεις απόπειρες δολοφονίας την τελευταία εβδομάδα

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην Ουκρανία – Δεν είμαστε μέρος της σύγκρουσης

Οι Ουκρανοί βύθισαν τη ναυαρχίδα τους για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30.03.2024 01:05