Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ανοιχτό ενδεχόμενο για μια απευθείας συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησε το πρωί της Πέμπτης ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στις συζητήσεις που ολοκληρώθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στην Αττάλεια μεταξύ του του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο απυθείας συνομιλιών Πούτιν-Ζελένσκι.
«Το Κιέβο ζητά συνεχώς απευθείας συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, τώρα το θέμα αυτό συζητείται από τους υπουργούς Εξωτερικών», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.
Κατά την ενημέρωσή του, αναφέρθηκε και στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Μαριούπολης.
Παράλληλα, όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ θα διενεργηθεί ειδική έρευνα για τον βομβαρισμό υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις και πληροφορίες από τον στρατό.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομεία είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίοι οι Ουκρανοί έριχαν πυρά.
Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις που έχουν εφαρμοστεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η «ρωσική οικονομία υφίσταται σοκ από τις κυρώσεις».
Διαβάστε επίσης:
Κύπρος: Σοκ από τον θάνατο βρέφους 2,5 μηνών – Υπό κράτηση οι γονείς
Επισιτιστική ωρολογιακή βόμβα φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.