search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αυτός είναι ο νέος δικηγόρος της Πισπιρίγκου

01.04.2022 16:03
pispirgkou8934

Νέο δικηγόρο όρισε η ανακρίτρια για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και η οποία κρατείται στη ΓΑΔΑ. Η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην Πάτρα και όχι μόνο.

Η 33χρονη μάνα έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ωστόσο μετά την αποχώρηση του Απόστολου Λύτρα από τη νομική στήριξή της και την άρνηση του Νίκου Ιωάννου να την αναλάβει, η υπόθεση του συνηγόρου είχε μετατραπεί σε… θρίλερ.

Τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Ζάρδα όρισε η ανακρίτρια, ο οποίος πήρε το διαβιβαστικό και αναμένεται να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να επισκεφθεί την 33χρονη κατηγορούμενη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1.

Νίκος Ιωάννου: Δεν αναλαμβάνω την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Tην απόφασή του να μην αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσής του ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου, ο οποίος είχε αρχικά οριστεί από την ανακρίτρια μετά την αποχώρηση του Απόστολου Λύτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Μετά την παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της Κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».

Η παραίτηση του Απόστολου Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου:

“Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού”.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψύχραιμη και αδιάφορη» – Τι λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για την κατηγορούμενη

Ρούλα Πισπιρίγκου από τα κρατητήρια: «Ο Μάνος μου είπε: “Τι να κάνω; Να βάλουν μέσα εμένα και τον πατέρα μου;”» (video)

Moxy Athens City: Άνοιξε στην Ομόνοια το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:40