search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:04
MENU CLOSE

Κυρώσεις της Βρετανίας στην Αλίνα Καμπάεβα, λόγω της σχέσης της με τον Πούτιν

13.05.2022 16:40
alina-new

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις στην Αλίνα Καμπάεβα, Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής που πολλές δυτικές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι είναι ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι είχε επίσης επιβάλει κυρώσεις στη γιαγιά της Καμπάεβα αλλά και στην πρώην σύζυγο του κ. Πούτιν, Lyudmila Ocheretnaya.

Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι η Αλίνα Καμπάεβα φέρεται να έχει «στενή προσωπική σχέση» με τον Πούτιν και φημολογείται ότι είναι η σύντροφός του.

Η κίνηση βάζει το Λονδίνο μπροστά από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δεν προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων στην Καμπάεβα λόγω της ανησυχίας ότι θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τη διπλωματική ρήξη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Καμπάεβα είναι μητέρα τουλάχιστον τριών από τα παιδιά του, ανέφερε η Journal.

Το Κρεμλίνο έχει εδώ και καιρό αρνηθεί οποιαδήποτε ρομαντική σχέση μεταξύ του Πούτιν και της Καμπάεβα. Το 2008, ο κ. Πούτιν είπε σε απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδων: «Πάντα αντιπαθούσα όσους, με τη βρωμισμένη μύτη και τις ερωτικές τους φαντασιώσεις, εισβάλλουν στις ιδιωτικές υποθέσεις άλλων ανθρώπων».

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι τα επίσημα ρωσικά αρχεία δείχνουν ότι ο Πούτιν κατέχει λίγα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν ένα μικρό διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη, δύο αυτοκίνητα της σοβιετικής εποχής από τη δεκαετία του 1950 και ένα μικρό γκαράζ. Λέει ότι μεγάλο μέρος του πλούτου του επεκτείνεται σε έναν ιστό στενών φίλων και επιχειρηματικών συνεργατών.

«Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν βασίζεται στο δίκτυο της οικογένειάς του, των παιδικών του φίλων και της επιλεγμένης ελίτ που έχει ωφεληθεί από την κυριαρχία του και με τη σειρά του υποστηρίζει τον τρόπο ζωής του», δήλωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. «Η ανταμοιβή τους είναι η επιρροή στις υποθέσεις του ρωσικού κράτους που υπερβαίνει κατά πολύ τις επίσημες θέσεις τους».

Επίσης κυρώσεις επιβλήθηκαν στην Άννα Ζατσεπλίνα, γιαγιά της Καμπάεβα. Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι έλαβε ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Μόσχα από έναν άλλο σύμμαχο του Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη λίστα κυρώσεων. Η πρώην σύζυγος του κ. Πούτιν, στοχοποιήθηκε, είπε το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή επωφελήθηκε από προνομιακές επιχειρηματικές σχέσεις με κρατικές οντότητες.

Η κυβέρνηση επέβαλε επίσης κυρώσεις στον Ιγκόρ και τον Ρομάν Πούτιν, δύο από τα ξαδέρφια του Ρώσου ηγέτη, και τον στενό του φίλο, Αλεξάντερ Πλέχοφ, που το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται ότι επωφελήθηκε από την κρατική προστασία.

Ο Ρώσος ηγέτης έχει δύο κόρες από τον γάμο του με τη Λουντμίλα, ο οποίος έληξε το 2014. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις και στις δύο κόρες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι ο τελευταίος γύρος κυρώσεων θα «εντείνει την πίεση στον Πούτιν» εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Επίθεση της αστυνομίας στο πλήθος που κουβαλούσε το φέρετρο δολοφονημένης δημοσιογράφου (Video)

Μυστήριο στον Άρη: Βρέθηκε το σπίτι του ET; (Video)

Twitter: Ο Μασκ «παγώνει» προσωρινά τη συμφωνία εξαγοράς – Οι λόγοι και η τεράστια αποζημίωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:01