search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Μαριούπολη: «Λευκή σημαία» από 959 Ουκρανούς στρατιώτες του Azovstal (Video)

18.05.2022 12:54
azovstal_new

Μετά την πτώση της Μαριούπολης, εκατοντάδες είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες του Azovstal που παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις.

Σήμερα, Τετάτη 18/5, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 694 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Azovstal της Μαριούπολης παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Από τη Δευτέρα, έχουν παραδοθεί συνολικά 959 στρατιώτες από το Azovstal, 80 εκ των οποίων ήταν τραυματισμένοι, ανακοίνωσε το υπουργείο και μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Στην νεότερη ενημέρωση για αυτό που η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», το υπουργείο ανέφερε ότι η Ρωσία είχε επίσης πλήξει την ανατολική Ουκρανία στην περιοχή Σολεντάρ της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Η Ρωσία έπληξε επίσης ξένους μισθοφόρους, κατέστρεψε ουκρανικό αεροσκάφος Su-24, ουκρανικά οπλοστάσια και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τις μάχες στο εκτεταμένο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal έδωσε στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας μεγάλης έκτασης της νότιας Ουκρανίας, που εκτείνεται από τα ρωσικά σύνορα μέχρι την Κριμαία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις φαινόταν να ενισχύουν την κυριαρχία τους σε τμήματα του νότου που κατέλαβαν μετά την εισβολή τους.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν (Photos)

SOS επιστημόνων για το Νερό: «Ωρολογιακή βόμβα η λειψυδρία»

ΝΑΤΟ: Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν μαζί αίτημα για ένταξη στη Συμμαχία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:24