search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική – Μόνο η ΔΑΠ διαφωνεί με το αποτέλεσμα (Photos)

19.05.2022 15:48
pks_new

Αλλαγές έφεραν τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών, καθώς μετά από 35 χρόνια η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, αφήνοντας δεύτερη τη ΔΑΠ.

Όπως όλα δείχνουν, η Πανσπουδαστική όχι απλά σημείωσε μεγάλη άνοδο, αλλά αναδείχθηκε και νικήτρια της όλης διαδικασίας, λαμβάνοντας 16.498 ψήφους που αντιστοιχούν στο 33,76%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έπεσε δεύτερη με 13.431 ψήφους και με 27,48%.

  • -Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας: 16.498 ψήφους με 33,76%.
  • -ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 13.431 ψήφους με 27,48%.
  • -ΠΑΣΠ: 4.988 ψήφους με 10,21%.
  • -BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ): 1.248 ψήφους με 2,55%.
  • -ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ: 4.637 ψήφους με 9,49%.
  • -Τα ΕΑΑΚ: 2.642 ψήφους με 5,41%.

Αν και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφωνούν κατά προσέγγιση με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαφωνεί και δίνει τα δικά της, τα οποία αναδεικνύουν εκείνη νικήτρια. Με ανακοίνωσή της, η ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως η ΔΑΠ ΝΔΦΚ με την καταμέτρηση στο 90,8% συγκέντρωσε ποσοστό 46,7%.

Να σημειωθεί ότι οι φετινές εκλογές πραγματοποιήθηκαν μετά από 3 χρόνια, καθώς λόγω της πανδημίας η τελευταία φορά που είχαν γίνει ήταν το 2019.

Σημαντικές πρωτιές για την ΠΚΣ

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» σε πάρα πολλά Ιδρύματα και Συλλόγους αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με πιο χαρακτηριστικά τα παρακάτω παραδείγματα:

Στην Αττική είναι πρώτη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο Πάντειο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Γεωπονικό, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Στο ΕΚΠΑ βγήκε πρώτη σε Φυσικό, Μαθηματικό, Γεωλογικό και Ιατρική. Ακόμη κατέλαβε την αυτοδυναμία στις σχολές Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Φιλοσοφικής, Οδοντιατρικής, Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Στο ΕΜΠ βγήκε πρώτη στις σχολές Μηχανολόγων, ενώ στις σχολές Τοπογράφων και Αρχιτεκτόνων έλαβε και αυτοδυναμία.

Στο ΠΑΔΑ στη Σχολή Μηχανικών Πανεπιστημίου, στη ΣΕΥΠ, ενώ στη Σχολή Επιστημών – Τροφίμων και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού έλαβε και αυτοδυναμία.

Επίσης είναι πρώτη δύναμη: Στον Φοιτητικό Σύλλογο Παντείου, στον Φοιτητικό Σύλλογο Γεωπονικού, στον Φοιτητικό Σύλλογο Πανεπιστημίου Πειραιά και στον Φοιτητικό Σύλλογο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σημαντικές πρωτιές και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, η ΠΚΣ έλαβε την πρώτη θέση στους εξής Συλλόγους στο ΑΠΘ: Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών (αυτοδυναμία), Τοπογράφων, Χωροτακτών (αυτοδυναμία), Μαθηματικό (αυτοδυναμία), Φυσικό (αυτοδυναμία), Χημικό (αυτοδυναμία), Βιολογικό (αυτοδυναμία), Γεωλογικό (αυτοδυναμία), Φαρμακευτική (αυτοδυναμία), Γεωπονία, Δασολογία (αυτοδυναμία), Φιλοσοφία και Παιδαγωγική, ΠΤΔΕ, Ιταλικό (αυτοδυναμία), Θεολογία (αυτοδυναμία), Δημοσιογραφία και ΜΜΕ (αυτοδυναμία), Ιατρική, ΤΕΦΑΑ, Εικαστικό.

Ανακοίνωση από την ΚΝΕ

«Καλούμε την παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να δημοσιεύσει τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών ΟΛΩΝ των φοιτητικών συλλόγων» αναφέρει η ΚΝΕ και προσθέτει:

«Αν δεν τα βρίσκει, επισυνάπτουμε τα επίσημα αποτελέσματα των συλλόγων όλης της χώρας, σύμφωνα με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία έχουν υπογράψει και τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Από τους 274 φοιτητικούς συλλόγους, η ΔΑΠ δημοσιεύει επιλεκτικά αποτελέσματα 109 (!!!) συλλόγων. Μάλιστα, από τα συγκεντρωτικά της ΔΑΠ λείπουν μεγάλες σχολές, όπως ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της χώρας, η Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας. Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι στο μαγείρεμα ξέχασαν και στοιχειώδεις κανόνες αριθμητικής, όπως και ότι νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν.

Ας δεχτεί την ήττα της και ας σταματήσει να προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση φοιτητικών συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες, συλλόγων επίσημα αναγνωρισμένων, που κατάφεραν να εμποδίσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως στο ΔΙΠΑΕ, και να σπάσουν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβάλλει η ΔΑΠ για χρόνια».

«Ούτως ή άλλως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γνωρίζουν καλά τι έγινε στους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας» καταλήγει η ΚΝΕ.

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν: Επιμένει στο «όχι» για Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ και προκαλεί – «Θα μας κάνουν τα ίδια με την Ελλάδα»

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαψεύδει ο Αλέξης Κούγιας ότι μελετά την δικογραφία της – Ποιος του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή της

Καρκίνος των ωοθηκών: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50