search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:25
MENU CLOSE

Κανάλια: Κινητικότητα στις μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων- Νέα  «στέγη» για το Nations League

20.05.2022 08:42
balla new

Άλλαξαν τηλεοπτική στέγη και από την νέα σεζόν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες τους θα μεταδίδονται από άλλες τηλεσυχνότητες διαφορετικές από εκείνες που «έβγαιναν» έως τώρα.

Οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της  διοργάνωση Πρωτάθλημα Εθνών (Nations League) της UEFA θα μεταδίδονται από τον Alpha, σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς με εξειδίκευση στα αθλητικά τηλεοπτικά πρόγραμμα και deals.

Ο κύκλος μεταδόσεων ανοίγει στις 2 Ιουνίου με την μετάδοση του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ελλάδας (21.45).

Δύο ημέρες μετά θα βγουν στον αέρα τα ματς Ουγγαρίας- Αγγλίας και Ιταλίας- Γερμανίας (19.00 και 21.45, αντιστοίχως) και στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις Κύπρου– Β. Ιρλανδίας  και ΚοσόβουΕλλάδας (19.00 και 21.45, αντιστοίχως).

Τα ματς που θα καλυφθούν τηλεοπτικά καταρχάς έως τις 14 Ιουνίου είναι:

7 Ιουνίου Γερμανία- Αγγλία (21,45)

9 Ιουνίου Ελλάδα-Κύπρος (21.45)

11 Ιουνίου Αγγλία- Ιταλία (21.45)

12 Ιουνίου Β. Ιρλανδία- Κύπρος (16.00) και Ελλάδα- Κόσοβο (21.45)

14 Ιουνίου Αγγλία- Ουγγαρία (21.45)

Η επόμενη φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί 23-27 Σεπτεμβρίου με τις εξής αναμετρήσεις όλες στις 21.45:

Ιταλία- Ελλάδα (23/9), Κύπρος- Ελλάδα (24/9), Αγγλία- Γερμανία (26/9) και Ελλάδα- Β. Ιρλανδία (27/9)

Οι παρατηρητές περι των αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων εικάζουν ότι για την κάλυψη των αναμετρήσεων πιθανόν να εμπλακούν και άλλα κανάλια πλην του Alpha.

Η σεναριολογία τροφοδοτείται κυρίως από το γεγονός ότι ο Alpha δεν έχει αθλητικό τμήμα ανεπτυγμένο σε τέτοιο βαθμό ώστε να καλύψει την διοργάνωση αφού έτσι κι αλλιώς την αθλητική δραστηριότητα την καλύπτει μέσα από τα δελτία ειδήσεων για τούτο και στον ειδησεογραφικό τομέα του έχει δύο εξειδικευμένους δημοσιογράφους.

Συνειρμικά το μυαλό πάει στο ομόσταβλο Star, που κι εκείνο όμως έχει μόλις τρείς αθλητικούς συντάκτες. Και κάπως έτσι γεννάται η σπαζοκεφαλιά στους περι των αθλητικών και των αντίστοιχων μεταδόσεων: ποιος θα κάνει την παραγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης που έχει όγκο δουλειάς και πληροφορίας. Εικάζεται ότι κομβικό ρόλο μπορεί να παίξει η Nova με το πολυπληθές δημοσιογραφικό δυναμικό για τα αθλητικά κανάλια της και την υποδομή που έχει.

Η οποία Nova από του χρόνου δεν θα έχει στο μενού αθλητικών μεταδόσεων τον Ολυμπιακό.

Διότι τις μεταδόσεις των αναμετρήσεων της ερυθρόλευκης ομάδας εξασφάλισε για μια τριετία η Cosmote  TV. Η συνδρομητική πλατφόρμα στο πλαίσιο της συμφωνίας θα μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες στη Super League, τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς, τα εντός και εκτός έδρας φιλικά και σημαντικές αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων Υποδομής.

Διαβάστε επίσης

Φαίη Σκορδά: Ένταση με τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιπίδη – «Κρίνεστε γι’ αυτά που λέτε, δεν θα σχολιάσω κάτι» (Video)

Πρωτιά τηλεθέασης με διαφορά «στήθους»- Έχουν «ρεύμα» τα τηλεπαιχνίδια

Συνέντευξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου την Παρασκευή στον Real FM

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:25