search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Επίσημη διαμαρτυρία της ΕΕ στην Τουρκία για τις εναέριες παραβιάσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη

25.05.2022 15:38
turkey_paraviaseis_f16_new

Η τουρκική προκλητικότητα και οι εναέριες παραβιάσεις μαχητικών κοντά στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσαν την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποίησε επίσημη διαμαρτυρία στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Άγκυρας στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Στέφανο Σανίνο, μετέφερε στον Πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζέι, τη «σοβαρή ανησυχία» για τις παραβιάσεις, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ίδια ανάρτηση, ο αξιωματούχος τόνισε ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, πιο σημαντικά από ποτέ».

«Μετέφερα στον πρέσβη Μποζέι της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην ΕΕ τη σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή πιο σημαντικά από ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Σανίνο.

Διαβάστε επίσης:

«Μήνυμα» Μητσοτάκη σε Ερντογάν από Νταβός: Ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά θα θέτουμε όλα τα θέματα

ΥΠΕΞ για μακελειό στο Τέξας: «Είμαστε συντετριμμένοι…»

Ο Ερντογάν επιτίθεται στην Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ σιωπούν – Πολιτική ίσων αποστάσεων κρατούν οι σύμμαχοί μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:33