search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:39
MENU CLOSE

Hurriyet: «Ο Μητσοτάκης παραπονιέται, όπου πάει, για τη Γαλάζια Πατρίδα»

01.06.2022 12:09
mitsotakis_scholz1-1

Την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαμαρτυρηθεί και στον Όλαφ Σόλτς για τον χάρτη «Γαλάζια Πατρίδα» ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του Βερολίνου αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, σχολιάζει η εφημερίδα Hurriyet.

«Παραπονιέται για τη “Γαλάζια Πατρίδα” όπου πάει… Έδειξε τον χάρτη και στον Σολτς» είναι συγκεκριμένα ο τίτλος του τουρκικού δημοσιεύματος.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης κατήγγειλε την Τουρκία και στη Γερμανία μετά τις ΗΠΑ για τον χάρτη “Γαλάζια Πατρίδα”. Ο χάρτης δείχνει τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας που διεκδικεί η Τουρκία» αναφέρει στο άρθρο της η τουρκική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα παραπονέθηκε για την Τουρκία τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ. Καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισήλθε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι “θα ενημερώσω το Συμβούλιο της ΕΕ για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις και τις επιπτώσεις τους στη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα αντιστέκεται σε αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Επενδύουμε περισσότερο στην αποτρεπτική μας δύναμη, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”» συνεχίζει το άρθρο της Hurriyet.

«Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς χθες στις Βρυξέλλες. Ελληνικές πηγές ανέφεραν ότι ο Μητσοτάκης έδειξε στον Σολτς τον χάρτη “Γαλάζια Πατρίδα” της Τουρκίας, (τον οποίο είχε δείξει τις προάλλες και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν) και ζήτησε τη στήριξή του…» αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα παράλληλα παραθέτει και τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου επισήμανε: «Έχω ενημερώσει τους εταίρους μας για την αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Ούτε η Ελλάδα ούτε η ΕΕ μπορούν να δεχτούν τέτοιες προκλήσεις. Εάν η Τουρκία επιμείνει στη στάση της, θα ζητήσω το θέμα να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο και να υπάρξει ρητή αναφορά στα συμπεράσματα».

Τέλος η Hurriyet αναφέρεται και στη δήλωση στήριξης στην Ελλάδα του Εμάνουελ Μακρόν ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».

Διαβάστε επίσης:

Η αποκάλυψη του Γερμανού Καγκελάριου και τα ερωτήματα που προκύπτουν – Σε ρόλο ενδιάμεσου η Ελλάδα

Τομεάρχες Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ: 5 ερωτήματα και 3 επισημάνσεις για τα γερμανικά τεθωρακισμένα

Ηγουμενίτσα: Μπλόκο από μέλη του ΚΚΕ σε νατοϊκή φάλαγγα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:39