search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Παγώνη: Πότε περιμένουμε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής «Κένταυρος» στην Ελλάδα (Video)

19.07.2022 13:48
pagoni_new

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και την νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον «Κένταυρος» μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

«Ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Δεν είναι θανατηφόρα, είναι όμως πολύ μεταδοτική είναι, οπότε χρειάζεται προσοχή», σημείωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) σχετικά με την νέα παραλλαγή.

«Εμείς περιμένουμε στην Ελλάδα σε περίπου σε 20 ημέρες τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής “Κένταυρος», πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε στην αυξημένη μεταδοτικότητα που έχουν τα στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποτυπώνεται και στα νέα κρούσματα.

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη κάλεσε για ακόμη μια φορά όλους να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ιδίως όπου υπάρχει συνωστισμός, προκειμένου να αποτραπεί μια νέα επιδείνωση της κατάστασης.

«Στη βαλίτσα για τις διακοπές μας, βάζουμε μαζί μάσκες και αντισηπτικά. Στα πανηγύρια πάμε, αλλά φοράμε μάσκα γιατί υπάρχει συνωστισμός και οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι “κλειδωμένα”»

Νωρίτερα, συνομιλώντας με τον αδελφό του 49χρονου που πέθανε στην Πάτρα, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως «δεν εφημερεύουν παντού και όλα τα νοσοκομεία, αλλά αν τύχει ένα τροχαίο πιο πέρα, αν τύχει ένα περιστατικό όπως του ανθρώπου αυτού που χρειάζεται βοήθεια, εννοείται πως είναι ανοιχτά».

«Η νοσηλεύτρια όφειλε να ειδοποιήσει τον γιατρό της παθολογικής ή καρδιολογικής κλινικής να τον δει, να εκτιμήσει την κατάσταση, να εξασφαλίσει το περιστατικό και ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς και να καλέσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο που εφημερεύει. Είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό και κατέβηκε ο καρδιολόγος από την κλινική και είχε δει τον ασθενή. Έγινε λάθος διαχείριση του περιστατικού. Είναι τραγική ιστορία αυτή, δεν είναι αστείο… Είναι θέμα διαδικασιών. Η διαδικασία είναι απλή: να κατέβει ο γιατρός κάτω και να δει τον ασθενή» επισήμανε η Ματίνα Παγώνη.

«Έχει μεγάλη σημασία το μήνυμα να περάσει ότι τα νοσοκομεία δεν είναι “κλειδωμένα”, είναι ανοιχτά για κάποιον που έχει πρόβλημα και δεν προλαβαίνει να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο» είπε καταλήγοντας.

Διαβάστε επίσης:

Παγκράτι: Ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Δεν γνωρίζουν ποιος είναι, έκκληση για στοιχεία

Άλκης Καμπανός: Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τους 12 – «Έδρασαν συντονισμένα, εν ψυχρώ και χωρίς ενδοιασμό»

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ανήλικος που ήπιε βότκα – Συνελήφθη υπάλληλος ψιλικατζίδικου που του την πούλησε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09