search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:47
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Βενιζέλου και οι συζητήσεις για επιστροφή του στη Βουλή

16.09.2022 06:00
androulakis_deth_new

Στην πολύωρη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ, ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Μάλιστα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην «Συνταγματική κόντρα» που έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τις υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

«Οι φοβεροί της ΝΔ θα βγάζανε και τον Βενιζέλο ΣΥΡΙΖαίο για να δικαιώσουν τις ανοησίες που ακούγονται στο δημόσιο διάλογο. Έχει βγει το σύνολο των συνταγματολόγων της χώρας και μιλούν για μία παράνομη αντισυνταγματική παρακολούθηση. Καταλαβαίνω τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος τι να πει ο άνθρωπος; Να πει δημοσίως ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό; Πήγε στην Επιτροπή, μετά την καταγγελία μου για το Predator και πριν την παραίτηση Δημητριάδη και Κοντολέοντα, και δεν είπε τίποτα. Ο προϊστάμενος, ο υπεύθυνος», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Θα ζυγίσω λοιπόν τη σύγκρουση Βενιζέλου-Γεραπετρίτη; Σε ποια βάση; Εδώ έχουμε έναν πολιτικό με μία διαδρομή συνέπειας, που δεν μετρά το πολιτικό κόστος, που πάλεψε να σταθεί όρθια η πατρίδα μας σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικές περιπέτειες, που συγκρούστηκε με τα κακώς κείμενα και την καταπάτηση θεσμών και δικαιωμάτων και με την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και τώρα. Αυτό δεν δείχνει εργαλειοποίηση. Δείχνει συνέπεια. Είναι συνεπής αυτός που λέει τα ίδια και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Γιατί δείχνει ότι δεν το κάνει για μικροκομματικούς λόγους, αλλά το κάνει γιατί το πιστεύει, γιατί είναι δημοκράτης. Άρα, σας παρακαλώ, μη βάζουμε σε καμία σύγκριση τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει αυτήν τη νοσηρή υπόθεση», πρόσθεσε στην συνέχεια ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κυριολεκτικά «αποθέωσε» τον κ. Βενιζέλο. 

Το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε τόσο θετικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και η παρουσία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν πάλι την κουβέντα για την επιστροφή του στη πολιτική. Αν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει σε συνομιλητές του ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στη βουλή, δεν είναι λίγοι (εντός του ΠΑΣΟΚ) που θεωρούν βέβαιη τη συμμετοχή του στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κηδεία

Η ανάρτηση του Μητσοτάκη με τον Ιτούδη: «Η αρχή για καλύτερα πράγματα ειναι μπροστά μας» (photo)

Ο Μηταράκης σε σειρά του ΑΝΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:47