search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Πιτσιόρλας

19.09.2022 16:05
pitsiorlas_new

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, μετά τα όσα είπε στην εξεταστική για τις υποκλοπές.

Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

«Παραδέχθηκαν άμεση παρακολούθησή μου»

Σοκαρισμένος με τα όσα φαίνεται να είπε στην Εξεταστική για τις υποκλοπές ο Γάννης Ρουμπάτης, είχε παρουσιαστέι την περασμένη Πέμπτη (15/9) στον ΣΚΑΪ ο Στέργιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι υπήρξε παραδοχή της άμεσης παρακολούθησής του αλλά ότι δεν πιστεύει ότι υπήρξε σχετική εντολή Τσίπρα.

«Σοκαρίστηκα και προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή μου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες που λέγονταν άλλα, έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Απευθείας και μόνο σε μένα, ενώ λεγόταν ότι “το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση να παρακολουθούνται ο Σαγιάς και Πιτσιόρλας, τον ένα τον κάναμε γραμματέα της κυβέρνησης τον άλλο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίσαμε την παρακολούθηση”», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει καμία λογική αυτό. Και μετά κατέρρευσε και η έμμεση παρακολούθηση. Επί 15 μέρες λέγονταν δύο ψέματα, είχαν κατατεθεί και σε αρμόδιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όχι μόνο διαρρέονταν. Χθες έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Υπήρξε και μια δικαιολογία: ότι εγώ ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, διαπραγματευόμουν την πώληση, νησιών, εκτάσεων κλπ και ότι ήμουν διαχειριστής εταιρείας συριακών συμφερόντων στην αρχή, αραβικών μετά… Στο ΤΑΙΠΕΔ πήγα το Μάρτιο του 2015. Μετά τις εκλογές και αφότου έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για δύο υποθέσεις, Οξυά – Ζάκυνθο, οι οποίες είχαν λήξει ένα – δυο χρόνια πριν. Δηλαδή η Οξυά πουλήθηκε το ’13, άλλη κυβέρνηση, η Ζάκυνθος το ’14, άλλη κυβέρνηση», συνέχισε.

Εξήγησε, επίσης, ότι «για τέτοιου είδους αγοραπωλησίες, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα θέματα, απαιτείται άδεια ή από το Άμυνας ή από το ΥΠΕΞ μετά από εισήγηση της ΕΥΠ. Εγώ ως πρόεδρος δεν ασχολήθηκα με καμία αγοραπωλησία, αλλά με άλλα σοβαρά θέματα αρμοδιότητας του ΤΑΙΠΕΔ».

Παραλληλα κατηγόρησε για ψέματα τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, λέγοντας ότι θα του κάνει μήνυση και ότι «ήταν αδύνατο να διαπραγματευτώ πώληση που είχε ολοκληρωθεί 1 με 2 χρόνια πριν. Αν εγώ ήμουν διαχειριστής κάποιας εταιρείας, μπορεί να ελεγχθεί, είναι πάρα πολύ εύκολο».

Όπως υποστήριξε «την ημέρα που πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ παραιτήθηκα από όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ήταν αλλού. Την περίοδο του ’14 γνώρισα τα στελέχη αυτής της εταιρείας της Primana, δραστηριοποιούνταν την Ελλάδα εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του εμίρη του Κατάρ και έκανε διάφορες επενδύσεις. Είχα φιλική σχέση μαζί τους αλλά αυτή την περίοδο αυτοί οι άνθρωποι είχαν επαφές με όλη την ελληνική αγορά και προσπάθησα να τους βοηθήσω πριν γίνω πρόεδρος…».

«Θέλω να πιστεύω ότι επειδή όλα τα στοιχεία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, θέλω να πιστεύω ότι κι αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, ότι δεν υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου. Δεν θέλω να το πιστέψω και δεν το πιστεύω, ότι υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου. Θα περιμένω τις επίσημες τοποθετήσεις. Ίσως το βλέπω λίγο ρομαντικά», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών: Η χώρα δεν θα παραμείνει ακυβέρνητη

Αναστάτωση στην Τουρκία για το Αιγαίο: «Θα γίνει νέο Ναυαρίνο – Ελλάδα-ΗΠΑ θα μας βυθίσουν τον στόλο» (video)

Συρίγος για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Θα λειτουργήσει όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39