search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:38
MENU CLOSE

Πούτιν: 10 χρόνια κάθειρξη στους λιποτάκτες – Δίνει υπηκοότητα στους ξένους που θα πολεμήσουν για τη Ρωσία

24.09.2022 18:41
putin-345-new

Νομοθετική τροποποίηση που προβλέπει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τους στρατιωτικούς που λιποτακτούν ή αρνούνται να πολεμήσουν σε περιόδους επιστράτευσης υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα για την αυστηροποίηση των ποινών για τη λιποταξία ψηφίστηκε αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.

Προβλέπει κάθειρξη 10 ετών για όσους λιποτακτούν, πηγαίνουν «χωρίς έγκριση» στον εχθρό, αρνούνται να πολεμήσουν ή παρακούουν τις εντολές σε περιόδους επιστράτευσης. Η λεηλασία τιμωρείται επίσης με ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν υπέγραψε και άλλο νόμο με τον οποίο διευκολύνεται η χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας σε όσους δεσμευτούν να υπηρετήσουν τουλάχιστον για έναν χρόνο στον στρατό, τη στιγμή που η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρατολογήσει περισσότερους άνδρες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Μέχρι πρόσφατα ήταν προϋπόθεση να κατοικεί κάποιος για τουλάχιστον πέντε χρόνια στη Ρωσία ώστε να ζητήσει να λάβει την υπηκοότητα.

Το μέτρο αυτό φαίνεται ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μετανάστες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας, οι οποίοι κατοικούν σε μεγάλες πόλεις και ασκούν βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα λειτουργήσει προσεχώς «γραφείο στρατολόγησης» μέσα στο αχανές διοικητικό κέντρο του Σαχάροβο, απ’ όπου περνούν υποχρεωτικά όλοι οι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν κάλεσαν την εβδομάδα που πέρασε τους πολίτες τους να μην συμμετάσχουν σε κανέναν πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν Οργανώσεις των Κουρδοϊρανών

Δουβλίνο: Σουβλατζίδικο ζητάει υπάλληλο με μισθό 2.500 ευρώ (Video)

Ιταλικές εκλογές: Και τα Αδέλφια της Ιταλίας «έσπασαν» την προεκλογική σιωπή – Ανησυχία στις Βρυξέλλες για το αποτέλεσμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:38