search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Ρωσία: Πληροφορίες για αποστολή στρατευμάτων στα σύνορα με τη Γεωργία για τους λιποτάκτες

26.09.2022 21:26
russia-stratos-1-new

Πληροφορίες για ρωσικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία, επικαλούνται δυτικά ΜΜΕ, παρά το γεγονός πως το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες για κλείσιμο των συνόρων, προκειμένου να απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα σε όσους άνδρες προσπαθούν να αποφύγουν την επιστράτευση.

Πλάνα από την μικρή πόλη Chmi, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο από τη Ρωσία προς την περιοχή της Νότιας Οσετίας της Γεωργίας, δείχνουν τουλάχιστον έξι στρατιώτες πάνω σε ενα τεθωρακισμένο όχημα να προσπερνούν την ουρά που έχει σχηματιστεί και να κατευθύνονται προς τα σύνορα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Πηγές που επικαλείται το δίκτυο RBC λένε ότι oι στρατιώτες μετέβησαν για να δημιουργήσουν ένα σημείο ελέγχου. Ωστόσο, αναφέρεται ότι στάλθηκαν για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να περάσουν τα σύνορα.

Τα φιλοδυτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα τεράστιο κύμα φυγής προς άλλες χώρες, το οποίο έχει προκληθεί από τις φήμες για το κλείσιμο των συνόρων από τον Ρώσο πρόεδρο. Η Νόβαγια Γκαζέτα ισχυρίστηκε στον ιστότοπό της πως 261.000 άνδρες έχουν φύγει από τη χώρα αφότου ανακοινώθηκε η μερική επιστράτευση.

Πάντως, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για τις φήμες αυτές επέμεινε σε νέες του σημερινές δηλώσεις ότι δεν έχει ιδέα για τέτοιου είδους σχέδια.

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις προς το παρόν», είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Παράλληλα, παραδέχθηκε “λάθη” στην στρατολόγηση εφέδρων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το διάταγμα (της επιστράτευσης) παραβιάστηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε πως ελπίζει πως «τα λάθη θα διορθωθούν».

Οι αρχές δήλωσαν πως η επιστράτευση 300.000 εφέδρων αφορά μόνο όσους έχουν στρατιωτική εμπειρία ή τις επιδιωκόμενες ικανότητες.

Διαβάστε επίσης:

Τζόρτζια Μελόνι: Οι τηλεοπτικές… εκρήξεις της πριν τη νίκη στις εκλογές (videos)

Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε στρατιωτικό σε στρατολογικό κέντρο – «Κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» (videos)

Ιράν: «Τραβάει το σκοινί» το καθεστώς – «Καμία επιείκεια» απέναντι στους διαδηλωτές (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:53