search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Μόλις νικήσουμε θα πάω στην Κριμαία να δω τη θάλασσα – Θα εχει κελί κοντά στο κύμα απαντούν οι Ρώσοι (Video)

02.11.2022 17:31
zelenski_new

Tο πρώτο πράγμα που σχεδιάζει να κάνει ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι μετά τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας είναι να επισκεφθεί την απελευθερωμένη Κριμαία.

Αυτή την απάντηση έδωσε σε σχετικό ερώτημα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τσεχική τηλεόραση, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι YouTube του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας.

«Θα πάω να επισκεφτώ την Κριμαία. Θέλω πολύ να δω τη θάλασσα», είπε ο Ζελένσκι

Ερωτηθείς πότε θα συμβεί αυτό, ο Ζελένσκι απάντησε: «Όχι το χειμώνα. Τι μπορείς να κάνεις στην παραλία το χειμώνα; Θα πάω εκεί όταν είναι πιο ζεστά», είπε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

Ο Ζελένσκι ρωτήθηκε επίσης αν περιμένει τη νίκη της Ουκρανίας το επόμενο καλοκαίρι.

«Το θέλω. Θα πετύχουμε τη νίκη μας», απάντησε ο πρόεδρος.

Στη δήλωση αυτή του Ουκρανού προέδρου, απάντησε με ειρωνικό τρόπο αξιωματούχος της ρωσόφιλης διοίκησης της Κριμαίας. Ο Όλεγκ Κιριτσκόφ υποσχέθηκε στον Ζελένσκι πως «θα τον περιμένει ένα κελί κοντά στη θάλασσα», όταν φτάσει στην Κριμαία.

«Τα κέντρα φυλάκισης που έχουμε δεν απέχουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Επιπλέον, υπάρχει ένα καλό σωφρονιστικό κέντρο στο Κερτς, που δεν βρίσκεται μακριά ούτε από τη Μαύρη, αλλά ούτε και από την Αζοφική θάλασσα. Ένα κελί θα τον περιμένει εκεί» σχολίασε ο Κιριτσκόφ.

«Είναι παράλογοι»: Ο Ζελένσκι αρνείται να αξιολογήσει την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν είναι σίγουρος ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αλλά αρνήθηκε να κάνει προβλέψει γα τις ενέργειες της Ρωσίας.

«Δεν είμαι σίγουρος. Δεν θέλω καν να προβλέψω [τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας], γιατί στη Ρωσία αρέσει να κάνει το αντίθετο…»

«Δεν θέλω να δώσω μια εκτίμηση επειδή υπάρχει μια τέτοια απειλή. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να το φοβόμαστε αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη Ρωσία.

Δεν νομίζω ότι είναι λογικοί [οι Ρώσοι]. Δεν πρέπει να συνδέετε τα τελεσίγραφα της Ρωσίας ή την αποτυχία εκπλήρωσης των όρων τους με την ιδέα ότι θα χρησιμοποιήσουν [πυρηνικά] όπλα. Αυτά είναι άσχετα πράγματα».

Πίεση για συμβιβασμό

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε επίσης ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι παγκόσμιοι ηγέτες που τον ωθούν να συμβιβαστεί με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι ορισμένοι παγκόσμιοι ηγέτες, φυσικά, θα ήθελαν να [πιέσουν την Ουκρανία σε συμβιβασμό με τη Ρωσία]… Δεν θέλω να πω την εκτίμησή μου για αυτό τώρα, δεν έχει σημασία.

Δεν με νοιάζει που κάποιος προσπαθεί να με σπρώξει…

Ήμασταν ήδη εκεί, μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Δεν υπάρχει τίποτα νέο για εμάς εκεί, καμία έκπληξη.

Ξέρω ήδη πώς τελειώνει αυτή η ιστορία. Οπότε, δεν θέλω να περιμένω το τέλος, γιατί δεν θα είναι ένα “ευτυχισμένο τέλος” με αυτή τη χώρα, με αυτόν τον “γείτονα“».

«Πρέπει να οικοδομήσουμε πολύ ρεαλιστικές σχέσεις, γιατί είναι πολύ επικίνδυνες, είναι πολύ μεγάλες. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους».

Διαβάστε επίσης:

Ρεσιτάλ… γκάφας από τον Μπάιντεν: Το λάθος για τον θάνατο του γιου του και η… συνάντησή του με τον εφευρέτη της ινσουλίνης

Δανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στο «κόκκινο μπλοκ»

Ρωσία: Επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά – Εγγυήσεις από την Ουκρανία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:46