search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:58
MENU CLOSE

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ μετά την έρευνα για διαφθορά

09.12.2022 20:27
Eva Kaili_new

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνίδα ευρωβουλευτής ερευνάται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από Καταριανούς αξιωματούχους, ενώ ο σύντροφός της ήδη συνελήφθη.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir γράφει συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις βελγικές αρχές, ενώ δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν ότι έχει συλληφθεί ο σύζυγός της, Φραντζέσκο Τζόρτζι .

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά ευρύτερο κύκλο ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή είχε πρόσφατα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ . Η κ. Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), ενώ η Αραβική χώρα έχει επικριθεί για τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες κατά τη διάρκεια των εργασιών ανέγερσης των γηπέδων.

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη (BLUE SKY): « «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Η Εύα Καϊλή ερευνάται για διαφθορά από αξιωματούχους του Κατάρ – Εκτός ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής

Οι δηλώσεις των 9 ηγετών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Νότου – Live

EUMED 9 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να βρούμε λύση με το πλαφόν (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57