search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:33
MENU CLOSE

Πολίτες του Ράιχ: Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Όλαφ Σολτς

14.12.2022 19:37
Olaf Sults_new

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση και τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) που σχεδίαζε την ανατροπή του πολιτεύματος στη Γερμανία.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν από τις αρχές κατά τις δεκάδες επιχειρήσεις που οργανώθηκαν για την εξάρθρωση του εξτρεμιστικού δικτύου, ήταν επίσης μια λίστα με 18 ονόματα στόχων που η ακροδεξιά θεωρούσε εχθρούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την εφαρμογή του σχεδίου τους για εισβολή στη Βουλή και κατάληψη της εξουσίας, σκόπευαν να τους απελάσουν ή και να τους εκτελέσουν. Ανάμεσά τους ήταν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται ανώνυμη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Οι συνωμότες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, ήθελαν να συλλάβουν βουλευτές και να εκτελέσουν τον καγκελάριο, μετά από «επιχείρηση καθαρισμού του έθνους» – χωρίς να είναι σαφές τι ακριβώς θα έκαναν.

Μεταξύ των 25 συλληφθέντων είναι ο πρίγκιπας Heinrich XIII του Reuss, πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος AfD, ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και ένας Ρώσος πολίτης. Επιπλέον, ως ύποπτοι εξετάζονται 27 άτομα.

Η έρευνα είχε προεκτάσεις και στο εξωτερικό καθώς συλλήψεις έγιναν και στην Αυστρία και την Ιταλία.

Πώς εμπλέκεται η βουλευτής

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η εμπλεκόμενη βουλευτής είναι η Brigitte Maslak-Winkemann, η οποία επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, δικαστικό συμβούλιο της επέτρεψε να διατηρήσει τη θέση της ως δικαστής στο Βερολίνο, παρά τις διαμαρτυρίες πολλών περιφερειακών δικαστικών αρχών για τις ακροδεξιές απόψεις της.

Το Der Spiegel ανέφερε ότι δημοσιεύει τακτικά στο Telegram χρησιμοποιώντας το σύνθημα «WWG1WGA», το οποίο ανήκει στη συνωμοτική ομάδα QAnon. Σημαίνει, «όπου πάει κάποιος, πάμε όλοι».

Όσο για τον πρίγκιπα Heinrich XIII του Reuss, τον 71χρονο γόνο ευγενών, η οικογένειά του κρατάει αποστάσεις εδώ και αρκετό καιρό, αποκαλώντας τον «μπερδεμένο γέρο».

Ο 71χρονος φέρεται να προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης μέσω της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Ένας Ρώσος πολίτης πιστεύεται ότι τον βοήθησε να δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφών με τη Μόσχα. Ωστόσο, οι αρχές εξήγησαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είχε λάβει θετική απάντηση από τη Ρωσία και τους ανθρώπους που προσέγγισε.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Στη φυλακή για άλλον ένα μήνα Τζόρτζι και Παντσέρι – Γιατί δεν πήγε στον ανακριτή η Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή – Qatargate: «Μιλάνε» τα «τούβλα» με τα ακυκλοφόρητα μετρητά – Πού οδηγούν τους Βέλγους αστυνομικούς

Οικονόμου: «Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε ότι παρακολουθούνται υπουργοί του;» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:26