search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:27
MENU CLOSE

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού η αστυνομία

29.04.2023 10:00
karaivaz1

Καλπάζουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία και οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατάφεραν τις προηγούμενες να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της δολοφονίας και της ομάδας υποστήριξης που είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν. Η ύπαρξη του βαν διαπιστώθηκε δύο μήνες μετά τη δολοφονία, όταν σε ένα καρέ από βίντεο φαινόταν μια μηχανή να βρίσκεται σε πολύ κεντρικό δρόμο μετά τη δολοφονία, και οι αναβάτες να συνομιλούν με τον οδηγό του οχήματος.

Τότε στο στόχαστρο των αρχών μπήκε αυτό το λευκό φορτηγάκι. Κατάφεραν να βρουν σε ποιον ανήκει και έτσι έφτασαν στα ίχνη των δύο αδελφών, ηλικίας 40 και 48 ετών, που συνελήφθησαν. Και οι δύο είναι σεσημασμένοι, έχοντας κατηγορηθεί για ληστεία και εκβιασμούς στο παρελθόν, ενώ για έναν από τους δύο έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του πρώην πυγμάχου με το προσωνύμιο “dirty harry” στο Γαλάτσι τον Δεκέμβριο του 2021, που επίσης είχε σχέσεις με τον κόσμο της νύχτας. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν στην ομάδα γνωστού μπράβου της νύχτας που δολοφονήθηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Η δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος είναι εκείνος που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου, ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι ένα μεγάλο κεφάλι της νύχτας που βρίσκεται μέσα στις φυλακές και ο οποίος φέρεται να έδωσε την εντολή λόγω ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ που ενόχλησαν τον ίδιο και κάποιους άλλους κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος.

Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο, όμως δεν έχουν καταφέρει να βρουν αυτό το κρίσιμο στοιχείο που θα μπορέσει να οδηγήσει τον ανακριτή να βγάλει ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουν συλληφθεί δύο άτομα με ενεργό ρόλο στην υπόθεση, κάνει τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να αισιοδοξούν ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο σημείο να κατηγορηθεί και ο ηθικός αυτουργός.

Διαβάστε επίσης:

Μαντζουράνης στο topontiki.gr: Οι εκλογές της απλής αναλογικής μπορούν να βγάλουν προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εκλογές 2023: Η «ανατομία» του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Τσίπρας: Αν συνεχιστεί η πολιτική Μητσοτάκη για 4 χρόνια ακόμη δε θα υπάρχει μεσαία τάξη στη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:24