search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Κένυα: Υποψίες για εμπόριο οργάνων πίσω από την οργάνωση που εξωθούσε τα μέλη της σε θανάσιμη νηστεία (Videos)

09.05.2023 18:21
kenia-new

Ένα φριχτό μυστικό κρύβεται πίσω από τους μαζικούς τάφους που εντοπίστηκαν τον προηγούμενο μήνα στην παραθαλάσσια πόλη Μαλίντι στην Κένυα.

Οι αυτοψίες έδειξαν ότι από τα σώματα των νεκρών είχαν αφαιρεθεί όργανα και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπορίας ανθρώπινων οργάνων.

Καθώς οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται για νέες εκσκαφές τάφων, η αστυνομία συνδέει τους νεκρούς με την παραθρησκευτική οργάνωση του αυτοαποκαλούμενου πάστορα Πολ Ντένγκε Μακένζι, ο οποίος κατηγορείται ότι έπεισε τους πιστούς του να αρνηθούν τη λήψη τροφής μέχρι «να συναντήσουν τον Ιησού».

Ο εντοπισμός των μαζικών τάφων έχει προκαλέσει σοκ στην Κένυα, μία χώρα βαθύτατα θρησκευόμενη, όπου η πλειοψηφία ασπάζεται τον χριστιανισμό.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι νεκροί ήταν μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης του Μακένζι και βασική αιτία θανάτου για τους περισσότερους είναι η πείνα.  Ωστόσο κάποια από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, διαπιστώθηκε ότι είχαν στραγγαλιστεί ή είχαν πεθάνει από ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δρ. Γιόχανσεν Οντουόρ.

Σε έγγραφα που προσκομίστηκαν στη δικαιοσύνη αναφέρεται ότι σε ορισμένες από τις σορούς διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί όργανα και η αστυνομία στρέφει πλέον τις έρευνες και στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

«Πιστεύεται ότι γινόταν ένα καλά οργανωμένο εμπόριο οργάνων, με πολλούς εμπλεκόμενους», δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών, Μάρτιν Μουνένε, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες των ερευνών.

Ο Μάρτιν Μουνένε πρόσθεσε επίσης ότι ο Εζεκιέλ Οντέρο, ένας διάσημος τηλε-ευαγγελιστής ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα σε σχέση με την υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι είχε λάβει «τεράστια ποσά σε μετρητά» από υποστηρικτές του Μακένζι που πουλούσαν τις περιουσίες τους κατόπιν προτροπής του αρχηγού της παραθρησκευτικής οργάνωσης.

Δικαστήριο του Ναϊρόμπι έδωσε εντολή να παγώσουν περισσότεροι από 20 τραπεζικοί λογαριασμοί του Οντέρο.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ο θάνατος 112 ανθρώπων στο Μαλίντι, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, όπως δήλωσε ο Κιτούρε Κιντίκι, ο οποίος έχει την ευθύνη της εκσκαφής των ομαδικών τάφων. Οι έρευνες διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω του κακού καιρού.

Ο Μακένζι, ένας πρώην οδηγός ταξί που το 2003 ίδρυσε τη δική του εκκλησία, παραδόθηκε στις αρχές τον Απρίλιο, μετά τον εντοπισμό των ομαδικών τάφων στο δάσος Σακάολα.

Διαβάστε επίσης:

Γυναίκα αστροναύτης της NASA περιγράφει τη ζωή της στο διάστημα: από το λούσιμο μέχρι την τουαλέτα (photos/videos)

Goldman Sachs: Βαριά «καμπάνα» για σεξιστικές διακρίσεις και παρενόχληση σε εργαζόμενες (video)

FT για εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09