search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:02
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Ρεαλιστικός στόχος η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2282
18/5/2023
19.05.2023 06:00
koutsoumpas 765- new

Αισιόδοξο είναι το ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, χωρίς ωστόσο να εφησυχάζει συνεχίζει τον εκλογικό αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας ήταν η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το βαρύ πρόγραμμα της προεκλογικής εκστρατείας του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ολοκληρώνεται με συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ απόψε και μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στον Πειραιά αύριο το βράδυ.

Ο πήχης για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι «όσο πιο ψηλά γίνεται», με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν αν «θα είναι προς το συμφέρον τους ή όχι το να έχει πολύ περισσότερους βουλευτές στην επόμενη Βουλή» το ΚΚΕ. Από την Πάτρα σημείωσε ότι είναι ρεαλιστικός στόχος η σημαντική ενίσχυση του κόμματος, αρκεί ο λαός να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα,

Στο κάδρο μπαίνει η πρωτιά της Πανσπουδαστικής, που αν μη τι άλλο ανεβάζει τις προσδοκίες για την ψήφο από τη «δεξαμενή» των 450.000 ψηφοφόρων, των «18άρηδων» που ψηφίζουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Σε συνέντευξή του δε («Τα Νέα») ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ουσιαστικά ότι οι φοιτητές έδειξαν τον δρόμο για όλους λέγοντας: «προτείνουμε να το “κάνουν όπως οι φοιτητές”, που ανέδειξαν ξανά πρώτη την παράταξη της ΚΝΕ, την Πανσπουδαστική, στις φοιτητικές εκλογές της περασμένης Τετάρτης, με ποσοστό πάνω από 35%».

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε δημόσια σε απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Περισσό: «οι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απογοητευτεί από τα πεπραγμένα του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση» ανέφερε «τώρα προσβλέπουν, εμπιστεύονται, συμπορεύονται με το ΚΚΕ» (συνέντευξη στο «Βήμα»).

Στο μεταξύ, προσωπικό στοίχημα – με καλούς οιωνούς – για τον ίδιο τον Δημήτρη Κουτσούμπα είναι η εκλογή του στη Φθιώτιδα, με δεδομένο ότι η Λαμία είναι η γενέτειρά του αλλά και με δεδομένη τη συμβολή στους αγώνες στην περιοχή, ειδικά σε ό,τι αφορά τη ΛΑΡΚΟ. Χαρακτηριστικά, κατά την προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας την περασμένη Παρασκευή, είπε πως «κανένα άλλο κόμμα δεν έδειξε το ενδιαφέρον που έδειξε το ΚΚΕ για τη Φθιώτιδα και τον λαό της σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Αυτό το ενδιαφέρον μας συμβολίζει και η δική μου υποψηφιότητα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην περιοχή μας». Και πρόσθεσε πως «το ΚΚΕ δικαιούται να ενισχυθεί σημαντικά, να έχει τον έναν από τους τέσσερις βουλευτές της Φθιώτιδας» προκειμένου να συνεχιστούν οι αγώνες από καλύτερη βάση.

Ως προς τα υπόλοιπα μηνύματα που στέλνει το ΚΚΕ τα εικοσιτετράωρα που απομένουν μέχρι την κάλπη, κεντρικό παραμένει το σύνθημα «ο λαός σώζει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ» και το κάλεσμα για ενίσχυση του κόμματος ώστε να υπάρχει την επόμενη μέρα αντίπαλο δέος στη Βουλή, στους χώρους εργασίας, στο κίνημα και παντού, απέναντι στην κυβέρνηση που θα προκύψει. Ως γνωστόν, κατά το ΚΚΕ, όποια και να είναι η σύνθεση της κυβέρνησης που θα προκύψει θα έχει χαρακτήρα «αντιλαϊκό».

Παράλληλα, προβάλλει το στοιχείο ότι στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων το ΚΚΕ θεωρείται το πιο αξιόπιστο κόμμα, ακόμη και στην αντίληψη εκείνων που δεν το ψηφίζουν. Περαιτέρω, τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίζει πως το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική «θετική» επιλογή έναντι των άλλων κομμάτων που οι ψηφοφόροι τα ψηφίζουν «με βαριά καρδιά» στη λογική του «μικρότερου κακού» και καλεί να μην επικρατήσει αυτή η λογική, αλλά οι πολίτες να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για την προσέλκυση στην κάλπη αναποφάσιστων και νέων

Εκλογές 2023: Αλλαγές στο παρά πέντε

Τα «γεράκια» των ΗΠΑ σέρνουν τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ στα σύνορα της Κίνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:59